Ma 2020. 9. 22., kedd, Móric napja van. Tel.: +36-93-789-046 | Mobil: +36-30-470-1916 | 8800 Nagykanizsa, Templom tér 5.

Rendezvénynaptár

Hirdetés: 2020. szeptember 20.  Évközi 25. vasárnap „A”  

Szeptember 20 – án vasárnap délelőtt 9 órai szentmise gitáros lesz.

Jövő héten 22 – én kedden és 23 – án szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Szeptember 24 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Szeptember 26 – án szombaton délelőtt 9 órakor az elsőáldozóknak, és szüleinek a gyóntatása lesz. ½ 9 – től a ruhapróba lesz a diákoknak. ½ 11 – kor a bérmálkozóknak tartunk megbeszélést és próbát a templomban. Megjelenés kötelező!!

Az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfélfogadásnál. Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye szerint megbetegedett, köhögő, tüsszögő személyek ne vegyenek részt a szentmisén. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. szeptember 13.  Évközi 24. vasárnap „A”  

A korona vírus miatt a szentföldi gyűjtést ebben az évben áttették Szent Kereszt Felmagasztalása ünnepéhez kapcsolódva szeptember 13 – án vasárnapra. Így a mai nap minden szentmisében a Szentföldi Keresztények megsegítésére gyűjtünk.

Szeptember 13 – án vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz a hittanos diákoknak a tanévnyitó Veni Sancte. Ez a szentmise gitáros lesz.

Jövő héten 15 – én kedden és 16 – án szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Szeptember 17 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Szeptember 19 – én szombaton délelőtt 9 órakor az elsőáldozóknak, 10 órakor a bérmálkozóknak tartunk megbeszélést és próbát a templomban. Megjelenés kötelező!!

Az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfélfogadásnál. Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye szerint megbetegedett, köhögő, tüsszögő személyek ne vegyenek részt a szentmisén. Megértésüket köszönjük.

 1. szeptember 15 – én 17 órakor a Piarista esték előadássorozat keretében Dr. Bernek Ágnes geopolitikai szakértő tart előadást. Helyszín: Piarista templom. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Hirdetés: 2020. szeptember 6.  Évközi 23. vasárnap „A” év.

Szeptember 6 – án vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat. Emiatt a mai este nem lesz csendes szentségimádás.

Szűzanya bölcsőjének díszítéséhez, mely szeptember 7 – én hétfőn reggel lesz, kérem a Kedves Híveket hozzanak virágot. Szeptember 7 – én hétfőn este 6 órakor lesz szentmise és utána imavirrasztás, Szűzanya köszöntés lesz, ennek keretében lesz a Szent Mónika közösség találkozója, melyben bekapcsolódnak a Szűzanya köszöntőbe.

Szeptember 7 – én hétfőn Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk ünnepe. Szeptember 7 – én hétfőn délelőtt nem lesz irodai ügyfélfogadás és

Szeptember 8 – án kedden délután sem lesz irodai ügyfélfogadás.

Szeptember 8 – án kedden Szűz Mária születése (Kisboldogasszony) ünnepe.

Csak reggel lesz szentmise ½ 7 – kor,  ¼ 8 – kor, 8 – kor, és 12 órakor lesz szentmise.

Jövő héten 8 – án kedden és 9 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Szeptember 10 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Szeptember 10 – én csütörtökön 17 órakor szülői értekezletet tartunk az elsőáldozók  és bérmálkozók szüleinek a Sarlós Boldogasszony közösségi házban.

Szeptember 12 – én szombaton délelőtt 9 órakor az elsőáldozóknak, 10 órakor a bérmálkozóknak tartunk megbeszélést és próbát a templomban. Megjelenés kötelező!!

Az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz.

Aki még nem adta le az elsőáldozási illetve a bérmálási adatlapot szeptember 6 – án vasárnap estig van lehetőség erre.

Szeptember 13 – án vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz a hittanos diákoknak a tanévnyitó Veni Sancte. Ez a szentmise gitáros lesz.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfél fogadásnál. Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye szerint megbetegedett, köhögő, tüsszögő személyek ne vegyenek részt a szentmisén. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. augusztus 30.  Évközi 22. vasárnap „A” év.

Szeptember 1 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten Kedden és szerdán nem lesz este csendes szentségimádás.

Szeptember 3– án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Szeptember 4 – én elsőpénteken délelőtt a betegeket gyóntatom, délután 5 – 6 -ig a templomban gyóntatás. 18 órakor családfa gyógyító szentmise. Részletek a plakáton

Szeptember 5 – én elsőszombaton 17 órakor szentségimádás lesz a templomban a papi – és szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafűzér imádság lesz.

Már előre hirdetem, hogy az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz.

Aki még nem adta le az elsőáldozási illetve a bérmálási adatlapot szeptember 6 – án vasárnapig estig van lehetőség erre.

Szeptember 6 – án vasárnap este az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselő Testületi Tagokat.

Szűzanya bölcsőjének díszítéséhez, mely szeptember 7 – én hétfőn reggel lesz, kérem hozzanak virágot. Szeptember 7 – én hétfőn este 6 órakor lesz szentmise és utána imavirrasztás, Szűzanya köszöntés lesz.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfél fogadásnál. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. augusztus 23.  Évközi 21. vasárnap „A” év.

Augusztus 25 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten Kedden és szerdán nem lesz este csendes szentségimádás.

Augusztus 27  – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Már előre hirdetem, hogy az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október vagy november hónapban lesz, pontos időpontot a püspökségtől várom, amit időben jelzek a Kedves Híveknek.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése augusztus 24 én hétfőtől a templomban és az irodai ügyfél fogadásnál. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. augusztus 16.  Évközi 20. vasárnap „A” év.

Augusztus 16 – án vasárnap a délelőtt 9 órai diákmise gitáros lesz.

Bagóhegyi búcsú Nagyboldogasszony ünnepe után Augusztus 16 – án vasárnap 12 órakor lesz.

Augusztus 17 – én hétfőn délután és 18 – án kedden egész nap nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten hétfőtől csütörtökig nem lesz este csendes szentségimádás.

Augusztus 20 – án csütörtökön Szent István király Magyarország fő védőszentjének főünnepe. Reggel 7 órakor és 9 órakor lesz szentmise. Este nem lesz szentmise, mert az Alsóvárosi templomban lesz 18 órakor közös városi szentmise.

Augusztus 20  – án csütörtökön az ünnep miatt elmarad az egész napos szentségimádás.

Hirdetés: 2020. augusztus 9.  Évközi 19. vasárnap „A” év.

Augusztus 9 – én vasárnap 12 órakor lesz a Förhénci 2. búcsú Urunk Színeváltozás Ünnepéről.

Augusztus 10 – én hétfőn délután és 11 – én kedden egész nap nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten hétfőtől csütörtökig nem lesz este csendes szentségimádás.

Augusztus 13   – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és déli 12 óráig tart, most kivételesen a Homokkomáromi zarándoklat miatt, melyet a kiskanizsai Szent Ferenc Zarándokközösség vezet és délután 2 órakor indul. Az esti szentmisén is ott maradunk Homokkomáromban.

Szeretettel várom a Kedves Híveket a gyalogzarándoklatra és imára.

Augusztus 15 – én szombaton Szűz Mária Mennybevétele, hagyományos nevén Nagyboldogasszony főünnepe, parancsolt ünnep. Reggel ½ 7 – kor és este 6 – kor lesz szentmise ezen a napon.

Bagóhegyi búcsú Nagyboldogasszony ünnepe után Augusztus 16 – án vasárnap 12 órakor lesz.

Augusztus 16 – án vasárnap a délelőtt 9 órai diákmise gitáros lesz.

 1. augusztus 22. (szombat) 9 – 16 óráig Ifjúsági nap – Siófokon

Korosztály 14 – 30 év. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Részletek a hirdetőtáblán olvasható.

Hirdetés: 2020. augusztus 2.  Évközi 18. vasárnap „A” év.

Augusztus 2 – án vasárnap este nem lesz csendes szentségimádás.

Augusztus 4 – én kedden és 5 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Augusztus 6   – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Augusztus 7 – én elsőpénteken délelőtt a betegeket gyóntatom, este 17 – 18 óráig gyónási lehetőség a templomban, majd 18 órakor szentmise, a szentmise után lesz a csendes szentségimádás a templomunkban.

Augusztus 9 – én vasárnap 12 órakor lesz a Förhénci 2. búcsú Urunk Színeváltozás Ünnepéről.

Egy napos zarándoklatot szervezünk Máriaremetére a Szeretetláng fesztiválra, augusztus 30 – án szombaton. Részvételi díj: 5.000 Ft.

Jelentkezés a TOP Utazási irodánál, vagy Császár Antalnénál.

 1. augusztus 22. (szombat) 9 – 16 óráig Ifjúsági nap – Siófokon

Korosztály 14 – 30 év. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Hirdetés: 2020. július 26.  Évközi 17. vasárnap „A” év.

Július 26 – án vasárnap 12 órakor lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepén.

Július 27 hétfő délutántól július 28 szerda délutánig nem lesz irodai ügyfélfogadás, mert elutazom. Emiatt hétfőn, kedden és szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.    

Július 30 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Augusztus 1 – én első szombaton 17 – 18 óráig szentségimádás lesz a templomban a papi – szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafűzér imádság lesz.

Augusztus 9 – én vasárnap lesz a Förhénci 2. búcsú Urunk Színeváltozás Ünnepéről.

Egy napos zarándoklatot szervezünk Máriaremetére a Szeretetláng fesztiválra, augusztus 30 – án szombaton. Részvételi díj: 5.000 Ft.

Jelentkezés a TOP Utazási irodánál, vagy Császár Antalnénál.

 1. augusztus 22. (szombat) 9 – 16 óráig Ifjúsági nap – Siófokon

Korosztály 14 – 30 év. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Részletek a hirdetőtáblán olvasható.

Hirdetés: 2020. július 19.  Évközi 16. vasárnap „A” év.

Július 19 – én vasárnap este valamint július 21- én kedden este és július 22 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás, mert elutazom.  

Július 23 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Július 26 – án vasárnap 12 órakor lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepén.

Július 12 vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a képviselőtestületi tagokat.

A gyűlés miatt ezen a napon vasárnap este a szentmise előtt 17 – 18 óráig lesz a csendes szentségimádás.

Július 16 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

A Nagykanizsai Piarista Közösség szeretettel hívja az érdeklődőket július 17 – én, pénteken Pirrotti Szent Pompiliusz búcsújának megünneplésére. 18 órakor szentmise, 19 órától szeretetvendégség. Részletek a hirdetőtáblán.

Virrasztás a Jézus Szíve templomban július 17 – én pénteken 19.00 – 02.00 óráig.

Szeretettel várnak mindenkit. Szervező: Szív közösség..

Már előre hirdetem, hogy július 26 – án vasárnap lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepén.

Hirdetés: 2020. július 5-11.  Évközi 14. vasárnap „A” év.

Július 9 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Július 11 – én szombaton lesz a kisbúcsú az egyházközség híveinek a főzőnap a plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, jöjjenek minél többen.

Július 12 – én vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Július 12 vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a képviselőtestületi tagokat.

A gyűlés miatt ezen a napon vasárnap este a szentmise előtt 17 – 18 óráig lesz a csendes szentségimádás.

Július 6 – án hétfőn Goretti Szent Mária szűz és vértanú emléknapja.

 Július 9 – én Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai vértanúk emléknapja.

Július 9 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Július 11 – én szombaton Szent Benedek apát, Európa fővédőszentje ünnepe.

Július 11 – én szombaton lesz a kisbúcsú az egyházközség híveinek a főzőnap a plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, jöjjenek minél többen.

Július 12 – én vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Július 12 vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a képviselőtestületi tagokat.

A gyűlés miatt ezen a napon vasárnap este a szentmise előtt 17 – 18 óráig lesz a csendes szentségimádás.

Július 6 – án hétfőn Goretti Szent Mária szűz és vértanú emléknapja.

 Július 9 – én Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai vértanúk emléknapja.

Július 9 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Július 11 – én szombaton Szent Benedek apát, Európa fővédőszentje ünnepe.

Július 11 – én szombaton lesz a kisbúcsú az egyházközség híveinek a főzőnap a plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, jöjjenek minél többen.

Július 12 – én vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Július 12 vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a képviselőtestületi tagokat.

A gyűlés miatt ezen a napon vasárnap este a szentmise előtt 17 – 18 óráig lesz a csendes szentségimádás.

 • június 29-30-ig (hétfőn és kedden) szabadságon leszek, emiatt nem lesz irodai ügyfélfogadás, temetés és betegellátás ügyben forduljanak Dr. Páhy János atyához, aki szeretettel áll a kedves hívek rendelkezésére.
 • Június 28 (vasárnaptól) – július 1 (szerdáig) nem lesz este szentségimádás templomunkban.
 • Julius 2-án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17-18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18-19 óráig szentmise és felajánlás Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, majd 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.
 • Július 2-án csütörtökön Szűz Mária látogatása Erzsébetnél Sarlós Boldogasszony ünnepe. Reggel 6.30, 7,00 és este 18 órakor lesz szentmise.
 • Július 3-án elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatom, este 17-18 óráig gyónási lehetőség a templomban, majd 18 órakor szentmise, a szentmise után lesz a csendes szentségimádás a templomunkban.
 • Július és augusztus hónapban nem lesz családfa gyógyító szentmise.
 • Julius 4-én elsőszombat 17-18 óráig szentségimádás lesz a templomban a papi-szerzetesi hívatásokért, majd az esti szentmise után rózsafűzér imádság lesz.
 • Július 5-én vasárnap lesz az Egyházközség búcsúnapja.
 • Előre hirdetem, hogy július 11-én szombaton lesz a kisbúcsú az egyházközség híveinek a főzőnap a plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, jöjjenek minél többen.

Június 20 – tól egy hétig plébániánk vendége lesz Pohner Dávid I. éves papnövendék a Győri szemináriumból. A kedves hívek imáiba és szeretetébe ajánlom Őt.

-Június 21 – én vasárnap, a délelőtt 9 órai diákmise gitáros lesz.

-Június 21 – én vasárnap 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Most már minden korlátozás nélkül lehet jönni a kedves híveknek szentmisére.

Az MKPK közleménye szerint megszűnik június 14-től a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentés és az általános feloldozás lehetősége. 

Tehát most már a bűn terhe alatt kötelező részt venni a vasárnapi szentmiséken.

Minden nyilvános liturgia megtartható az érvényben lévő biztonsági előírások megtartásával!  

Június 11 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.
Június13 – án szombaton Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanitó emléknapja.
Most már minden korlátozás nélkül lehet jönni a kedves híveknek szentmisére.
Az MKPK közleménye szerint megszűnik június 14-től a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentés és az általános feloldozás lehetősége.
Tehát most már a bűn terhe alatt kötelező részt venni a vasárnapi szentmiséken.
Minden nyilvános liturgia megtartható az érvényben lévő biztonsági előírások megtartásával!
Június 14 – én vasárnap Krisztus Szent Teste és Vére – Úrnapja főünnepe. A délelőtt 9 órakor kezdődő szentmise után Úrnapi körmenetet tartunk, majd a körmenet után a templomban szentségimádással zárunk, melyre szeretettel várjuk a Kedves Híveket.
Akik eddig úrnapi sátrokat és oltárokat készítettek, kérem, díszítsék fel virágokkal az úrnapi sátrokat, és oltárokat, s ahol a körmenet elhalad, gyújtsanak gyertyákat a házak ablakaiban. Az úrnapi körmenet, hasonlóan a feltámadási körmenethez, a szokásos útvonalon halad.
Kérem az Egyházközség Képviselőtestületi Tagságát, hogy vegyen részt az Úrnapi szertartáson és tevékenyen kapcsolódjon be a körmenet lebonyolításába.
Ezen felül a fiatalabb férfiakat is kérem tevékenyen segítsenek a körmenetnél minél többen, s már a szentmise előtt jöjjenek be a sekrestyébe a feladatok megbeszélésére.
Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a templomon belül vagy azon kívül végzett szentséges körmeneten, elsősorban az úrnapi körmeneten áhítattal részt vesz, a szokásos feltételek mellett, gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára.
Galamboki napközis imatábor 2020. augusztus 3 – 7. Az általános iskola 2 – 5. osztályos tanulói számára.
Indulás 7:45 Érkezés 18:00 A gyermekeket naponta autóbusszal szállíttatjuk Nagykanizsáról a táborhelyre és vissza.
Jelentkezés: 7.500 Ft előleg befizetésével Határidő: 2020. június 20. jún. 7.
Részvételi díj: 25.500 Ft / fő. Részletek a hirdetőtáblán olvasható.

– Június 1 – én Pünkösdhétfőn ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék. Ezen a napon a Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja emléknap.
– Június 4 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.
– Június 5 – én elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatom, délután 2 órától a diákokat.

Családfagyógyító szentmise keretében 17 órától a templomban lesz szentségimádás és gyónási lehetőség, majd 18 órakor családfa gyógyító szentmise. Ha van rá igény a hívek részéről, akkor a szentmise után megtartom a csendes szentségimádást.
– Kb. ½ 8 – ½ 9 – ig, majd megáldom az országot és várost.
– Június 6 – án elsőszombat, 17 órakor szentségimádás lesz a templomban a papi – szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafűzér imádság lesz.
– Június 7 – én szentháromság vasárnapja, a délelőtt 9 órai diákmise gitáros lesz.
– Az elsőáldozási és bérmálási űrlapot, amit még a vírus elterjedése előtti időben kiosztottunk, kérem visszajuttatni a plébániára.
– Húsvéti szentgyónás ideje Hamvazószerdától Szentháromság vasárnapig tart. Mivel nagyböjt jó részét és a húsvéti időszakot a koronavírus miatt nem lehetett szentgyónásra igénybe venni, így most, hogy megnyíltak a templomok ajtói, minden szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és alatt is lesz gyóntatás. Buzdítom a híveket, hogy használjuk ki ezt a lehetőséget.

– Továbbra sincs szentelvíz a szenteltvíztartókban a fertőzés veszélye miatt, s kérjük a híveket, hogy saját maguk által hozott fertőtlenítő szerrel fertőtlenítsék a kezüket, viszont kihelyeztünk fertőtlenítő szereket, amit a hívek is használhatnak kézfertőtlenítésre. Áldoztatás továbbra is kézbe történik, s a kiengesztelődésnél nincs kézfogás, a padokban, pedig a lehetőség szerint tartsuk meg az előírt távolságot, ez alól kivételt képeznek a családok.
– Az egyházmegye főpásztorának rendelkezése. Az egyházmegye területére a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést (CIC 87. k. 1. §., 1245. k.) továbbra is érvényben hagyom. Kérem az idősebb, ill. gyengébb egészségű testvéreket, hogy továbbra is maradjanak otthon, és a szentmiseközvetítések és személyes imádságaik által kapcsolódjanak be lelkileg az egyház imádságába.
Légúti panaszokkal küzdő, valamint lázas betegek nem vehetnek részt közös liturgiákon.
Kórust csak jobb és bal oldalon lehet használni, középen az orgonánál és a kántor mellett nem, a biztonsági előírások miatt. Kérjük a megértésüket.

-Kaposvári Püspökség közleménye: “Kérem a kedves híveket, hogy óvodába, általános iskolába, gimnáziumba vagy kollégiumba készülő gyermekeik, unokáik számára javasolják a katolikus intézményeinkbe jelentkezést.”