Ma 2021. 1. 22., péntek, Vince napja van. Szent Vince diakónus és VÉRTANÚ - B. Battyány-Strattmann László

Rendezvénynaptár

Hirdetés: 2021. január 17.  Évközi 2. vasárnap „B” év. 

Január 17 – én az Évközi II. vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Korona vírus miatt elmarad az ökumenikus ima nyolcad, ami az idei évben január 17 – től január 24 – ig tartott volna. Az egyes napokon, hétfőtől szombatig a plébánosok és lelkészek tartanak szentbeszédet, a Hívek nélkül, amit a Kanizsa Tv – ben lehet követni és bekapcsolódni az imádságba.

Január 19 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és este nem lesz csendes szentségimádás. A többi napokon 17 órától lesz a csendes szentségimádás.

Január 21 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 16 – 17 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 17 – 18 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. Ezen a napon Szent Ágnes, szűz és vértanú emléknapja lesz.

Január 24 – én Évközi 3. vasárnap

Házszentelők egyelőre elmaradnak a vírus miatt. Későbbi időpontban fogom jelezni, hogy mikor lesz. Ebben az évben nem a vízkereszt napjához kötődően lesz megtartva.

Hirdetés: 2021. január 10.  Urunk megkeresztelkedése vasárnap „B” év. 

Január 11 – én hétfőn elkezdődik az évközi időszak, a farsangi idő.

Január 12 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és este nem lesz csendes szentségimádás. A többi napokon 17 órától lesz a csendes szentségimádás.

Január 14 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 16 – 17 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 17 – 18 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Január 17 – én az Évközi II. vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Korona vírus miatt elmarad az ökumenikus ima nyolcad, ami az idei évben január 17 – től január 24 – ig tartott volna.

Hirdetés: 2021. január 3.  Karácsony utáni II. vasárnap „B” év. 

Január 3 – án vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Január 3 – án vasárnap véradás lesz a Sarlós Boldogasszony Közösségi házban 8.30 –  tól 12. óra 30 – ig. Szeretettel várják az önkéntes véradókat.

Január 5 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és este nem lesz csendes szentségimádás. A többi napokon 17 órától lesz a csendes szentségimádás.

Vízkereszt ünnepén reggel ½ 7 – kor és este 18 – kor lesz szentmise. Az esti szentmise előtt 17 órától csendes szentségimádás lesz.  

Január 7 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 8.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 16 – 17 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 17 – 18 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Az újév napja miatt az elsőpéntekes gyóntatás egy héttel később január 8 – án lesz.

Délelőtt a betegeket gyóntatom, délután 2 órától a diákokat itt a templomban, 17 – 18 óráig gyóntatás a híveknek, alatta szentségimádást tartunk a hívek vezetésével, majd 18 órakor családfa gyógyító szentmise lesz.

Hirdetés: 2020. december 27.  Szent Család Jézus, Mária és József ünnepe „B” év. 

December 27 – én vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő szentmise végén borszentelő lesz.

December 29 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és nem lesz este csendes szentségimádás a többi napokon, pedig 17 órakor kezdődik.

December 31 – én csütörtökön a reggel ½ 7 – kor kezdődő szentmise után kezdődik a szentségimádás. Délután 3 órától a Hívek vezetésével lesz szentségimádási óra, majd

16 órakor csendes szentségimádás. 17 órakor lesz az év végi hálaadással egybekötött szentmise.

Január 1 – én Újév napja, Szűz Mária, Isten Anyja Főünnepe, parancsolt ünnep. Ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék. Reggel 7, 9 és este 18 órakor.

Január 3 – án vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Az újév napja miatt az elsőpéntekes gyóntatás egy héttel később lesz.

Az elsőszombati papi – szerzetesi hivatásokért való imádság meg lesz tartva január 2 – án szombaton 17 órakor, majd 18 órakor szentmise, a szentmise után, pedig rózsafüzér imádság lesz a hivatásokért.

Hirdetés: 2020. december 20.  Advent 4. vasárnapja „B” év. 

December 21 – én hétfőn reggel 8 órakor templomunk takarítása lesz, melyre kérünk segítséget a kedves híveink részéről.

Mivel elmarad a pásztorjáték, és az éjféli mise is bizonytalan a járványhelyzet miatt, így december 19 – én szombaton a szentmise után 18 órakor a Sacra Musicorum gitáros zenekarunk karácsonyi koncertet ad. Ezzel szeretnénk megörvendeztetni a Kedves Híveket és egy kis karácsonyi hangulatot adni.

December 23 szerdán lesz az utolsó hajnali szentmise.

December 24 – én csütörtökön kivételesen nem tartunk szentségimádást.

December 24 – én csütörtökön, amennyiben nem változtat a kormány a kijárási tilalmon, akkor az éjféli szentmise este 6 órakor lesz megtartva, a kijárási tilalom miatt. Mivel december 21 – én lesz döntés erről, mindenki figyelje a híradásokat, ha úgy dönt a kormány, hogy erre az éjszakára feloldja a kijárási tilalmat, akkor éjfélkor lesz a szentmise megtartva, ha nem akkor a fent említett időpontban este 6 órakor lesz.

December 25 – én pénteken Urunk születése, karácsony főünnepe lesz, ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék.

December 26 – án szombaton karácsony másnapja, Szent István, első vértanú ünnepe, ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék. Karácsony másnapján a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

December 27 – én vasárnap a Szent Család: Jézus, Mária és József ünnepe.

Minden kedves Hívőnek Istentől megáldott, Szent Karácsonyt kívánunk.

Hirdetés: 2020. december 13.  Advent 3. vasárnapja „B” év. 

December 5 – December 13-ig  “Egymillió csillag a szegényekért” Gyújtson egy gyertyát a rászorulókért! Itt a templomban lesz lehetőség a vásárlásra.

A csendes szentségimádás hétköznapokon, valamint szombat és vasárnap is este 5 kor kezdődik.

Ferenc Pápa meghirdette a Szent József – évet, és az ehhez kapcsolódó teljes búcsút, mely 2020. december 8 – tól 2021. december 8 – ig tart.

December 15 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és este nem lesz csendes szentségimádás.

December 15 – én kedden kezdődik a szállást keres a Szent Család kilenced és december 23 – ig tart. 16 órakor kezdődik minden nap.

December 15 – én kedden reggel 6 órakor kezdődő szentmise után megáldom a Szent Család képeket.

December 17 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 8.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 16 – 17 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 17 – 18 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Adventi készület – 2020. Advent minden napjára szentírási szakaszokat olvasni, elmélkedési gondolatok róla, és cselekvési útmutató készült. Az újságos állványon található és elvihető. Használjuk az advent során mindennap. Köszönöm a segítséget a nyomtatásban, sokszorosításban.

A temetések miatt, december 14 – én hétfőn délután és 15 – én kedden délelőtt lesz a betegek karácsonyi gyóntatása. Kérem, hogy jelentsék be a plébánián vagy sekrestyében, azon beteg hívőket, akik nem tudnak eljönni a templomba elvégezni a szentgyónásukat.

December 19 – én szombaton a csendes szentségimádás 16 órakor kezdődik, az esti szentmise, pedig 17 órakor lesz. Tehát egy órával korábban mind a kettő.

Mivel elmarad a pásztorjáték, és az éjféli mise is bizonytalan a járványhelyzet miatt, így december 19 – én szombaton a szentmise után 18 órakor a Sacra Musicorum gitáros zenekarunk karácsonyi koncertet ad. Ezzel szeretnénk megörvendeztetni a Kedves Híveket és egy kis karácsonyi hangulatot adni.

Hirdetés: 2020. december 6.  Advent 2. vasárnapja „B” év. 

December 5 – December 13-ig  “Egymillió csillag a szegényekért” Gyújtson egy gyertyát a rászorulókért! Itt a templomban lesz lehetőség a vásárlásra.

A csendes szentségimádás hétköznapokon, valamint szombat és vasárnap is este 5 kor kezdődik.

December 8 – án kedden a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása főünnepe. Szeplőtelen Fogantatás főünnepén déli 12 órakor szentmise lesz a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére a Közösség élő és elhunyt tagjaiért. Utána elimádkozzuk a rózsafűzért. Szeretettel hívunk mindenkit, aki szereti a Szűzanyát.

December 8 – án kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és este nem lesz csendes szentségimádás.

December 10 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 16 – 17 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 17 – 18 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Adventi készület – 2020. Advent minden napjára szentírási szakaszokat olvasni, elmélkedési gondolatok róla, és cselekvési útmutató készült. Az újságos állványon található és elvihető. 600 példányban készült. Használjuk az advent során mindennap. Köszönöm a segítséget a nyomtatásban, sokszorosításban.

December 14 – én hétfőn lesz a betegek karácsonyi gyóntatása. Kérem, hogy jelentsék be a plébánián vagy sekrestyében, azon beteg hívőket, akik nem tudnak eljönni a templomba elvégezni a szentgyónásukat.

Az ilyenkor esedékes, házaknál történő egyházi adó elmaradások beszedését, a korona vírus miatt nem tudják vállalni híveink, akik már idősebbek, s így nem kockáztathatjuk az egészségüket a házról-házra járással.

Ezért kérjük a kedves híveket, hogy hozzák be a plébániára, vagy a sekrestyébe az egyházi adó befizetésüket.

Aki nem tud eljönni, a rokonaival, szomszédjával, vagy ismerőseivel küldje be, mivel már a 4. negyedév végén járunk és még csak a 1/2 – része jött be az éves egyházi adónak.

Ebben nagy szerepe van, hogy a tavaszi vírus miatt nem voltak nyilvános szentmisék, a hívek nem jöhettek templomba.

Most a vírus miatt nem fognak kimenni egyházi adót szedni, tehát jelezzük a szomszédjaink, ismerőseink felé, hogy ezt oldják meg a fent említett módon.

Továbbá lehetőség van az egyházközség bankszámlájára is utalni az egyházi adó összegét. Honlapunkon megtalálható az egyházközségünk bankszámlaszáma. Kérjük a megjegyzés rovatba írják oda az utca és házszámot, mert csak így tudjuk megkülönböztetni az azonos nevűeknél, hogy ki a befizető. Példa: Horváth László nevű személy több is van, ezért fontos az utca és házszám, hogy tudjuk melyik személy fizette be az egyházi adót banki átutalással.

November 29 – én Advent I. vasárnapja, az új egyházi év kezdete.
November 29 – én Advent 1. vasárnapján van az Egyházközség szentségimádási napja. 12 órakor helyezzük ki az Oltáriszentséget az esti szentmiséig.
December 5 – December 13-ig  “Egymillió csillag a szegényekért” Gyújtson egy gyertyát a rászorulókért! Itt a templomban lesz lehetőség a vásárlásra.
A csendes szentségimádás hétköznapokon, valamint szombat és vasárnap is este 5 kor kezdődik, kivétel a csütörtöki nap, amikor este 6 órakor kezdődik a csendes szentségimádás.
December 1 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és este nem lesz csendes szentségimádás.
December 3 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.
December 4 – én elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatom, délután 2 órától a diákokat itt a templomban, 17 – 18 óráig gyóntatás a híveknek, alatta szentségimádást tartunk a hívek vezetésével, majd 18 órakor családfa gyógyító szentmise lesz.
December 5 – én elsőszombaton 17 – 18 óráig szentségimádás, majd 18 órakor szentmise. Szentmise után rózsafűzér imádság lesz a papi – szerzetesi hivatásokért.
December 6 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.
Adventi készület – 2020. Advent minden napjára szentírási szakaszokat olvasni, elmélkedési gondolatok róla, és cselekvési útmutató készült. Az újságos állványon található és elvihető. 600 példányban készült. Használjuk az advent során mindennap. Köszönöm a segítséget a nyomtatásban, sokszorosításban.
Hétfőtől köznapokon a hajnali szentmise előtt ½ 6 – tól imádkozzuk a rózsafűzért.

Hirdetés: 2020. november 22.  Krisztus, a Mindenség Királya „A” év. 

November 22 – én Krisztus, a Mindenség Királya Főünnepe. Ezen a napon miden szentmisében a Katolikus Karitász megsegítésére gyűjtünk.

November 22– én vasárnap  “Szent Erzsébet” kenyér megáldás a 7 órai szentmisén, majd minden szentmise végén kenyérosztás.   (7.00; 9.00; 18.00;)   

A csendes szentségimádás hétköznapokon, valamint szombat és vasárnap is este 5 kor kezdődik, kivétel a csütörtöki nap, amikor este 6 órakor kezdődik a csendes szentségimádás.

November 24 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és este nem lesz csendes szentségimádás.

November 26 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 8.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Nagykanizsai Piarista gimnázium beiskolázásával kapcsolatban, szórólapokat és plakátot helyeztünk ki. Akit érdekel a beiskolázás, vihet szórólapot az újságos állványról.

Hirdetés: 2020. november 15.  Évközi 33. vasárnap „A” év. 

Betlehemes pásztorjátékra a próbák a vírus miatt elmaradnak, az egyházmegyei előírás szerint minden közösségi program elmarad.

A csendes szentségimádás hétköznap este 6 kor kezdődik, szombat és vasárnap, pedig az esti szentmise előtt 17 órától.

November 19 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

November 20 – án pénteken délután 1 órakor lesz szentmise elhunyt Neumajer Antal állandó diakónusért a Jézus Szíve templomban, majd 14 órakor temetése a városi temetőben.

November 20 – án pénteken délután nem lesz irodai ügyfélfogadás és este nem lesz csendes szentségimádás.

November 21 – én szombaton este a szentmise előtt szentségimádást tartunk, mellyel bekapcsolódunk a világméretű szentségimádásba. Buzdítjuk a kedves híveket, hogy minél többen vegyenek részt a szentségimádásom.

November 22 – én Krisztus, a Mindenség Királya Főünnepe lesz. Ezen a napon miden szentmisében a Katolikus Karitász megsegítésére gyűjtünk.

November 22– én vasárnap  “Szent Erzsébet” kenyér megáldás a 7 órai szentmisén, majd minden szentmise végén kenyérosztás.   (7.00; 9.00; 18.00;)   

Digitális iskolanyitogató a piarista iskolában, részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Hirdetés: 2020. november 8.  Évközi 32. vasárnap „A” év. 

November 8 – án vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat. Maszkot mindenki hozzon magával. A vírus miatt a gyűlés itt lesz a templomban.

Betlehemes pásztorjátékra lehet jelentkezni a hittanos diákoknak november 8 – ig!!! Próbák november 14 – én szombaton délelőtt 10 órakor kezdődnek.

November 9 – én hétfőn 17.30 kor kezdődik a csendes szentségimádás, a többi napokon este 6 kor kezdődik, szombat és vasárnap, pedig az esti szentmise után.

November 10 – én kedden 17 órakor a Szent Mónika közösség összejövetele lesz a közösségi házban.

November 12 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

November 14 – én szombaton délelőtt ½ 9 – re kérek férfi segítséget a közösségi házból való visszapakolásra a plébániára.

Azon jegyeseknek, akik 2021. évre jelentkeztek házasságkötésre és valamely szentség felvétele hiányzik a házasságkötés előtt, részükre katekumenátus (felnőttek beavatása a keresztény életbe) előkészítő indul és november 14 – én szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik. Szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Minden vasárnap várom a hittanos diákokat szentmisére a plébánia templomunkban. Szülők figyelmébe ajánlom, hogy szentség kiszolgáltatás, elsőáldozás és bérmálás, csak rendszeres szentmisén való részvétel esetén lesz gyermekeik számára. Ezzel kapcsolatban minden diák a hittan órán megkapja a jövő héten szülőknek szóló plébánosi levelet, melyet aláírva várok vissza mindenkitől.

Kevés diákot látok itt a templomunkban, az elsőáldozás és bérmálás előtt álló korcsoportból, ezért ne legyen meglepetés senki számára, ha némelyek nem járulhatnak szentségekhez ebben az iskolai évben, mert nem járnak szentmisére. Téves gondolkodás, hogy elviszik a szülők egy másik plébániára a gyermeküket, mert a város plébánosaival egyeztettünk, és mindenhol egységes a követelmény, az elvárás a hittanos diákokkal szemben.

Szent Cecília szűz és vértanú emléknapjához kötődő kórustalálkozó az idei évben    elmarad.

Hirdetés: 2020. november 1.  Mindenszentek ünnepe „A” év. 

November 2 – án hétfő Halottak napja. Reggel ½ 7 – kor a templomban és 9 órakor a temetőkápolnánál lesz szentmise, jó idő esetén. Ha esik az eső, akkor itt a templomban lesz a szentmise. Emiatt hétfőn délelőtt nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő,

 • aki november 1 – től 8 – ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (mind a nyolc napon elnyerhető)

aki halottak napján, XI. 2 – án templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik.

November 2 – án hétfőn 17.30 kor kezdődik a csendes szentségimádás, a többi napokon este 6 kor kezdődik, szombat és vasárnap, pedig az esti szentmise előtt.November 4 – én szerdán Borromeo Szent Károly püspök emléknapja.  

Jövő héten 3 – án kedden és 4 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

November 5 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 8.00 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

November 6 -án elsőpéntek délelőtt a betegeket gyóntatom, délután 2 órától a diákokat itt a templomban, 17 – 18 óráig gyóntatás a híveknek, alatta szentségimádást tartunk a hívek vezetésével, majd 18 órakor családfa gyógyító szentmise lesz.

Már előre hirdetem, hogy november 14 – én szombaton délelőtt ½ 9 – re kérek férfi segítséget a közösségi házból való visszapakolásra a plébániára.

November 7 – én elsőszombaton 17 – 18 óráig szentségimádás, majd 18 órakor szentmise. Szentmise után rózsafűzér imádság lesz a papi – szerzetesi hivatásokért.

November 8 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

November 8 – án vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat. Emiatt a szentségimádás vasárnap 17 órakor kezdődik.

Betlehemes pásztorjátékra lehet jelentkezni a hittanos diákoknak november 8 – ig!!! Próbák november 14 – én szombaton délelőtt 10 órakor kezdődnek.

Azon jegyeseknek, akik 2021. évre jelentkeztek házasságkötésre és valamely szentség felvétele hiányzik a házasságkötés előtt, részükre katekumenátus (felnőttek beavatása a keresztény életbe) előkészítő indul és november 14 – én szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik. Szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Hirdetés: 2020. október 25.  Évközi 30. vasárnap „A”  

Október 26 – án hétfőn 17.30 kor kezdődik a csendes szentségimádás, a többi napokon este 6 kor kezdődik, szombat és vasárnap, pedig az esti szentmise után.

A jövő évi szentmise előjegyzéseket Október 26 – án hétfőtől lehet az irodai időben íratni a plébánia irodájában.

Jövő héten 27 – én kedden és 28 – án szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Október 29 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

November 1- én vasárnap Mindenszentek főünnepe. Parancsolt ünnep.

November 2 – án hétfő Halottak napja. Reggel ½ 7 – kor a templomban és 9 órakor a temetőkápolnánál lesz szentmise, jó idő esetén. Ha esik az eső, akkor itt a templomban lesz a szentmise.

Csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő,

 • aki november 1 – től 8 – ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (mind a nyolc napon elnyerhető)

aki halottak napján, XI. 2 – án templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik.

Az ilyenkor esedékes, házaknál történő egyházi adó elmaradások beszedését, a korona vírus miatt nem tudják vállalni híveink, akik idősebbek s így nem kockáztathatjuk az egészségüket a házról-házra járással.

Ezért kérjük a kedves híveket, hogy hozzák be a plébániára, vagy a sekrestyébe az egyházi adó befizetésüket.

Aki nem tud eljönni, rokonaival, szomszédjával, vagy ismerőseivel küldje be, mivel már a 4. negyedévet kezdjük és még az 1/3 -a sem jött be az éves egyházi adónak.

Ebben nagy szerepe van, hogy a tavaszi vírus miatt nem voltak nyilvános szentmisék, a hívek nem jöhettek templomba.

Most a vírus miatt nem fognak kimenni egyházi adót szedni, tehát jelezzük a szomszédjaink, ismerőseink felé, hogy ezt oldják meg a fent említett módon.

Továbbá lehetőség van az egyházközség bankszámlájára is utalni az egyházi adó összegét. Honlapunkon megtalálható az egyházközségünk bankszámlaszáma. Kérjük a megjegyzés rovatba írják oda az utca és házszámot, mert csak így tudjuk megkülönböztetni az azonos nevűeknél, hogy ki a befizető. Példa: Horváth László nevű személy több is van, ezért fontos az utca és házszám, hogy tudjuk melyik személy fizette be az egyházi adót banki átutalással.

Betlehemes pásztorjátékra lehet jelentkezni a hittanos diákoknak november 8 – ig!! Próbák november 14 – én szombaton délelőtt 10 órakor kezdődnek.

Azon jegyeseknek, akik 2021. évre jelentkeztek házasságkötésre és valamely szentség felvétele hiányzik a házasságkötés előtt, részükre katekumenátus (felnőttek beavatása a keresztény életbe) előkészítő indul és november 14 – én szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik. Szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Kérjük a kedves híveket, hogy az ajtókat csukjuk be, mert már hidegebb az időjárás.

A kilincseket fertőtlenítjük minden szentmise előtt. A szenteltvíztartókba kihelyeztük a fertőtlenítő szereket, használjuk a templomba bejövetelkor. Továbbra is kötelező a szájmaszk a templomban és a plébániai irodában. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. október 18.  Évközi 29. vasárnap „A”  

Október 19 – én hétfőn 17.30 kor kezdődik a csendes szentségimádás, a többi napokon este 6 kor kezdődik, szombat és vasárnap, pedig az esti szentmise után.

Jövő héten 20 – án kedden és 21 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Október 22 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Október 25 – én vasárnap délelőtt 9 órakor a diákmise gitáros lesz.

Már előre hirdetem, hogy a jövő évi szentmise előjegyzéseket Október 26 – án hétfőtől lehet az irodai időben íratni a plébánia irodájában.

Kérjük a kedves híveket, hogy az ajtókat csukjuk be, mert már hidegebb az időjárás.

A kilincseket fertőtlenítjük minden szentmise előtt. A szenteltvíztartókba kihelyeztük a fertőtlenítő szereket, használjuk a templomba bejövetelkor. Továbbra is kötelező a szájmaszk a templomban és a plébániai irodában. Megértésüket köszönjük.

Jövő héten 13 – án kedden és 14 – én szerdán és 16 – án pénteken este nem lesz csendes szentségimádás. Pénteken sem délelőtt, sem délután nem lesz irodai ügyfélfogadás, mert elutazom.

Október 15 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Október 18 – án a Missziók vasárnapja lesz, imádkozzunk a missziókban szolgálókért. Ezen a vasárnapon gyűjtés lesz a missziók javára. Ezen a napon tartjuk a diákokkal az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért kezdeményezésre a rózsafűzér imádságot. Idén vasárnapra esik ez a nap, így nem az iskolából vonulnak át a diákok, mint az előző években, hanem a vasárnapi diákmise előtt ¾ 9 – től várjuk a diákokat. Először egy ismertető lesz, majd a rózsafűzér imádkozása.

Hirdetés: 2020. október 4.  Évközi 27. vasárnap „A”  

Október 7-én szerdán  16.00 órakor  Karitász fogadóóra a rászorulók részére.

17.00 órakor Karitász aktivisták részére gyűlés lesz.

Jövő héten 6 – án kedden és 7 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Október 8 – án csütörtökön Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónája főünnepe, csak reggel lesz szentmise.

Október 8 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Az ilyenkor esedékes, házaknál történő egyházi adó elmaradások beszedését, a korona vírus miatt nem tudják vállalni híveink, akik idősebbek s így nem kockáztathatjuk az egészségüket a házról-házra járással.

Ezért kérjük a kedves híveket, hogy hozzák be a plébániára, vagy a sekrestyébe az egyházi adó befizetésüket.

Aki nem tud eljönni, rokonaival, szomszédjával, vagy ismerőseivel küldje be, mivel már a 4. negyedévet kezdjük és még az 1/3 -a sem jött be az éves egyházi adónak.

Ebben nagy szerepe van, hogy a tavaszi vírus miatt nem voltak nyilvános szentmisék, a hívek nem jöhettek templomba.

Most a vírus miatt nem fognak kimenni egyházi adót szedni, tehát jelezzük a szomszédjaink, ismerőseink felé, hogy ezt oldják meg a fent említett módon.

Továbbá lehetőség van az egyházközség bankszámlájára is utalni az egyházi adó összegét. Honlapunkon megtalálható az egyházközségünk bankszámla száma. Kérjük a megjegyzés rovatba írják oda az utca és házszámot, mert csak így tudjuk megkülönböztetni az azonos nevűeknél, hogy ki a befizető. Példa: Horváth László nevű személy több is van, ezért fontos az utca és házszám, hogy tudjuk melyik személy fizette be az egyházi adót banki átutalással.

Hirdetés: 2020. szeptember 27.  Évközi 26. vasárnap „A”  

Jövő héten 29 – én kedden és 30 – án szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Október 1 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Október 2 – án elsőpénteken délelőtt a betegeket gyóntatom, délután 5 – 6 -ig a templomban gyóntatás. 18 órakor családfa gyógyító szentmise. Részletek a plakáton.

Október 3 – án szombaton délelőtt 9 órakor a bérmálkozóknak tartunk megbeszélést és próbát a templomban, majd ezután a bérmálkozóknak és szüleinek, valamint a bérmaszülőknek a gyóntatása lesz. Megjelenés kötelező!!

Bérmálás, ami a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz. Püspök Úr ezután megáldja a felújított plébánia épületet.

Ezen a vasárnapon reggel 7 órakor, délelőtt 9 órakor és ½ 11 – kor, valamint este 6 órakor lesz szentmise. Kérjük, hogy a diákok, a hívek a délelőtt 9 – kor kezdődő szentmisére jöjjenek. Püspök Úr kérése, hogy a járvány miatt a ½ 11 kor kezdődő bérmálási misére, csak a bérmálkozók, bérmaszülők a rokonság és Képviselőtestületi Tagok jöjjenek. Ezért lesz a bérmálás napján 9 órakor is szentmise. Megértésüket köszönjük

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfélfogadásnál. Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye szerint megbetegedett, köhögő, tüsszögő személyek ne vegyenek részt a szentmisén. Megértésüket köszönjük.

“A Piarista Iskola szeretettel hívja tájékoztató szülői fórumra azokat a szülőket, akiknek a gyermeke a következő tanévben kezdi az általános iskolát. A találkozó időpontja szeptember 29. kedd délután, részletek a kitett plakátokon olvashatók.”

Az ilyenkor esedékes, házaknál történő egyházi adó elmaradások beszedését, a korona vírus miatt tudják vállalni híveink, akik idősebbek s így nem kockáztathatjuk az egészségüket a házról-házra járással.

Ezért kérjük a kedves híveket, hogy hozzák be a plébániára, vagy a sekrestyébe az egyházi adó befizetésüket.

Aki nem tud eljönni, rokonaival, szomszédjával, vagy ismerőseivel küldje be, mivel már a 4. negyedévet kezdjük és még az 1/3 -a sem jött be az egyházi adónak.

Ebben nagy szerepe van, hogy a tavaszi vírus miatt nem voltak nyilvános szentmisék, a hívek nem jöhettek templomba.

Most a vírus miatt nem fognak kimenni egyházi adót szedni, tehát jelezzük a szomszédjaink, ismerőseink felé, hogy ezt oldják meg a fent említett módon.

Továbbá lehetőség van az egyházközség bankszámlájára is utalni az egyházi adó összegét. Honlapunkon megtalálható az egyházközségünk bankszámlaszáma.

Hirdetés: 2020. szeptember 20.  Évközi 25. vasárnap „A”  

Szeptember 20 – án vasárnap délelőtt 9 órai szentmise gitáros lesz.

Jövő héten 22 – én kedden és 23 – án szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Szeptember 24 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 kor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Szeptember 26 – án szombaton délelőtt 9 órakor az elsőáldozóknak, és szüleinek a gyóntatása lesz. ½ 9 – től a ruhapróba lesz a diákoknak. ½ 11 – kor a bérmálkozóknak tartunk megbeszélést és próbát a templomban. Megjelenés kötelező!!

Az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfélfogadásnál. Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye szerint megbetegedett, köhögő, tüsszögő személyek ne vegyenek részt a szentmisén. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. szeptember 13.  Évközi 24. vasárnap „A”  

A korona vírus miatt a szentföldi gyűjtést ebben az évben áttették Szent Kereszt Felmagasztalása ünnepéhez kapcsolódva szeptember 13 – án vasárnapra. Így a mai nap minden szentmisében a Szentföldi Keresztények megsegítésére gyűjtünk.

Szeptember 13 – án vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz a hittanos diákoknak a tanévnyitó Veni Sancte. Ez a szentmise gitáros lesz.

Jövő héten 15 – én kedden és 16 – án szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Szeptember 17 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Szeptember 19 – én szombaton délelőtt 9 órakor az elsőáldozóknak, 10 órakor a bérmálkozóknak tartunk megbeszélést és próbát a templomban. Megjelenés kötelező!!

Az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfélfogadásnál. Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye szerint megbetegedett, köhögő, tüsszögő személyek ne vegyenek részt a szentmisén. Megértésüket köszönjük.

 1. szeptember 15 – én 17 órakor a Piarista esték előadássorozat keretében Dr. Bernek Ágnes geopolitikai szakértő tart előadást. Helyszín: Piarista templom. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Hirdetés: 2020. szeptember 6.  Évközi 23. vasárnap „A” év.

Szeptember 6 – án vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat. Emiatt a mai este nem lesz csendes szentségimádás.

Szűzanya bölcsőjének díszítéséhez, mely szeptember 7 – én hétfőn reggel lesz, kérem a Kedves Híveket hozzanak virágot. Szeptember 7 – én hétfőn este 6 órakor lesz szentmise és utána imavirrasztás, Szűzanya köszöntés lesz, ennek keretében lesz a Szent Mónika közösség találkozója, melyben bekapcsolódnak a Szűzanya köszöntőbe.

Szeptember 7 – én hétfőn Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk ünnepe. Szeptember 7 – én hétfőn délelőtt nem lesz irodai ügyfélfogadás és

Szeptember 8 – án kedden délután sem lesz irodai ügyfélfogadás.

Szeptember 8 – án kedden Szűz Mária születése (Kisboldogasszony) ünnepe.

Csak reggel lesz szentmise ½ 7 – kor,  ¼ 8 – kor, 8 – kor, és 12 órakor lesz szentmise.

Jövő héten 8 – án kedden és 9 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Szeptember 10 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Szeptember 10 – én csütörtökön 17 órakor szülői értekezletet tartunk az elsőáldozók  és bérmálkozók szüleinek a Sarlós Boldogasszony közösségi házban.

Szeptember 12 – én szombaton délelőtt 9 órakor az elsőáldozóknak, 10 órakor a bérmálkozóknak tartunk megbeszélést és próbát a templomban. Megjelenés kötelező!!

Az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz.

Aki még nem adta le az elsőáldozási illetve a bérmálási adatlapot szeptember 6 – án vasárnap estig van lehetőség erre.

Szeptember 13 – án vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz a hittanos diákoknak a tanévnyitó Veni Sancte. Ez a szentmise gitáros lesz.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfél fogadásnál. Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye szerint megbetegedett, köhögő, tüsszögő személyek ne vegyenek részt a szentmisén. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. augusztus 30.  Évközi 22. vasárnap „A” év.

Szeptember 1 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten Kedden és szerdán nem lesz este csendes szentségimádás.

Szeptember 3– án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Szeptember 4 – én elsőpénteken délelőtt a betegeket gyóntatom, délután 5 – 6 -ig a templomban gyóntatás. 18 órakor családfa gyógyító szentmise. Részletek a plakáton

Szeptember 5 – én elsőszombaton 17 órakor szentségimádás lesz a templomban a papi – és szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafűzér imádság lesz.

Már előre hirdetem, hogy az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október 4 – én vasárnap délelőtt ½ 11 kor kezdődő szentmisében lesz.

Aki még nem adta le az elsőáldozási illetve a bérmálási adatlapot szeptember 6 – án vasárnapig estig van lehetőség erre.

Szeptember 6 – án vasárnap este az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselő Testületi Tagokat.

Szűzanya bölcsőjének díszítéséhez, mely szeptember 7 – én hétfőn reggel lesz, kérem hozzanak virágot. Szeptember 7 – én hétfőn este 6 órakor lesz szentmise és utána imavirrasztás, Szűzanya köszöntés lesz.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése a templomban és az irodai ügyfél fogadásnál. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. augusztus 23.  Évközi 21. vasárnap „A” év.

Augusztus 25 – én kedden délután nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten Kedden és szerdán nem lesz este csendes szentségimádás.

Augusztus 27  – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Már előre hirdetem, hogy az elsőáldozás, ami a vírus miatt elmaradt, szeptember 27 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében lesz. Bérmálás, ami szintén a vírus miatt elmaradt, október vagy november hónapban lesz, pontos időpontot a püspökségtől várom, amit időben jelzek a Kedves Híveknek.

Romló járványügyi helyzet miatt kötelező a maszk viselése augusztus 24 én hétfőtől a templomban és az irodai ügyfél fogadásnál. Megértésüket köszönjük.

Hirdetés: 2020. augusztus 16.  Évközi 20. vasárnap „A” év.

Augusztus 16 – án vasárnap a délelőtt 9 órai diákmise gitáros lesz.

Bagóhegyi búcsú Nagyboldogasszony ünnepe után Augusztus 16 – án vasárnap 12 órakor lesz.

Augusztus 17 – én hétfőn délután és 18 – án kedden egész nap nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten hétfőtől csütörtökig nem lesz este csendes szentségimádás.

Augusztus 20 – án csütörtökön Szent István király Magyarország fő védőszentjének főünnepe. Reggel 7 órakor és 9 órakor lesz szentmise. Este nem lesz szentmise, mert az Alsóvárosi templomban lesz 18 órakor közös városi szentmise.

Augusztus 20  – án csütörtökön az ünnep miatt elmarad az egész napos szentségimádás.

Hirdetés: 2020. augusztus 9.  Évközi 19. vasárnap „A” év.

Augusztus 9 – én vasárnap 12 órakor lesz a Förhénci 2. búcsú Urunk Színeváltozás Ünnepéről.

Augusztus 10 – én hétfőn délután és 11 – én kedden egész nap nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten hétfőtől csütörtökig nem lesz este csendes szentségimádás.

Augusztus 13   – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és déli 12 óráig tart, most kivételesen a Homokkomáromi zarándoklat miatt, melyet a kiskanizsai Szent Ferenc Zarándokközösség vezet és délután 2 órakor indul. Az esti szentmisén is ott maradunk Homokkomáromban.

Szeretettel várom a Kedves Híveket a gyalogzarándoklatra és imára.

Augusztus 15 – én szombaton Szűz Mária Mennybevétele, hagyományos nevén Nagyboldogasszony főünnepe, parancsolt ünnep. Reggel ½ 7 – kor és este 6 – kor lesz szentmise ezen a napon.

Bagóhegyi búcsú Nagyboldogasszony ünnepe után Augusztus 16 – án vasárnap 12 órakor lesz.

Augusztus 16 – án vasárnap a délelőtt 9 órai diákmise gitáros lesz.

 1. augusztus 22. (szombat) 9 – 16 óráig Ifjúsági nap – Siófokon

Korosztály 14 – 30 év. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Részletek a hirdetőtáblán olvasható.

Hirdetés: 2020. augusztus 2.  Évközi 18. vasárnap „A” év.

Augusztus 2 – án vasárnap este nem lesz csendes szentségimádás.

Augusztus 4 – én kedden és 5 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.

Augusztus 6   – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Augusztus 7 – én elsőpénteken délelőtt a betegeket gyóntatom, este 17 – 18 óráig gyónási lehetőség a templomban, majd 18 órakor szentmise, a szentmise után lesz a csendes szentségimádás a templomunkban.

Augusztus 9 – én vasárnap 12 órakor lesz a Förhénci 2. búcsú Urunk Színeváltozás Ünnepéről.

Egy napos zarándoklatot szervezünk Máriaremetére a Szeretetláng fesztiválra, augusztus 30 – án szombaton. Részvételi díj: 5.000 Ft.

Jelentkezés a TOP Utazási irodánál, vagy Császár Antalnénál.

 1. augusztus 22. (szombat) 9 – 16 óráig Ifjúsági nap – Siófokon

Korosztály 14 – 30 év. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Hirdetés: 2020. július 26.  Évközi 17. vasárnap „A” év.

Július 26 – án vasárnap 12 órakor lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepén.

Július 27 hétfő délutántól július 28 szerda délutánig nem lesz irodai ügyfélfogadás, mert elutazom. Emiatt hétfőn, kedden és szerdán este nem lesz csendes szentségimádás.    

Július 30 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Augusztus 1 – én első szombaton 17 – 18 óráig szentségimádás lesz a templomban a papi – szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafűzér imádság lesz.

Augusztus 9 – én vasárnap lesz a Förhénci 2. búcsú Urunk Színeváltozás Ünnepéről.

Egy napos zarándoklatot szervezünk Máriaremetére a Szeretetláng fesztiválra, augusztus 30 – án szombaton. Részvételi díj: 5.000 Ft.

Jelentkezés a TOP Utazási irodánál, vagy Császár Antalnénál.

 1. augusztus 22. (szombat) 9 – 16 óráig Ifjúsági nap – Siófokon

Korosztály 14 – 30 év. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Részletek a hirdetőtáblán olvasható.

Hirdetés: 2020. július 19.  Évközi 16. vasárnap „A” év.

Július 19 – én vasárnap este valamint július 21- én kedden este és július 22 – én szerdán este nem lesz csendes szentségimádás, mert elutazom.  

Július 23 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Július 26 – án vasárnap 12 órakor lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepén.

Július 12 vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a képviselőtestületi tagokat.

A gyűlés miatt ezen a napon vasárnap este a szentmise előtt 17 – 18 óráig lesz a csendes szentségimádás.

Július 16 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

A Nagykanizsai Piarista Közösség szeretettel hívja az érdeklődőket július 17 – én, pénteken Pirrotti Szent Pompiliusz búcsújának megünneplésére. 18 órakor szentmise, 19 órától szeretetvendégség. Részletek a hirdetőtáblán.

Virrasztás a Jézus Szíve templomban július 17 – én pénteken 19.00 – 02.00 óráig.

Szeretettel várnak mindenkit. Szervező: Szív közösség..

Már előre hirdetem, hogy július 26 – án vasárnap lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepén.

Hirdetés: 2020. július 5-11.  Évközi 14. vasárnap „A” év.

Július 9 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Július 11 – én szombaton lesz a kisbúcsú az egyházközség híveinek a főzőnap a plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, jöjjenek minél többen.

Július 12 – én vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Július 12 vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a képviselőtestületi tagokat.

A gyűlés miatt ezen a napon vasárnap este a szentmise előtt 17 – 18 óráig lesz a csendes szentségimádás.

Július 6 – án hétfőn Goretti Szent Mária szűz és vértanú emléknapja.

 Július 9 – én Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai vértanúk emléknapja.

Július 9 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Július 11 – én szombaton Szent Benedek apát, Európa fővédőszentje ünnepe.

Július 11 – én szombaton lesz a kisbúcsú az egyházközség híveinek a főzőnap a plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, jöjjenek minél többen.

Július 12 – én vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Július 12 vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a képviselőtestületi tagokat.

A gyűlés miatt ezen a napon vasárnap este a szentmise előtt 17 – 18 óráig lesz a csendes szentségimádás.

Július 6 – án hétfőn Goretti Szent Mária szűz és vértanú emléknapja.

 Július 9 – én Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai vértanúk emléknapja.

Július 9 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem, kivétel most nyáron amikor szabadságon leszek, vagy elutazom egy- egy napra. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.

Július 11 – én szombaton Szent Benedek apát, Európa fővédőszentje ünnepe.

Július 11 – én szombaton lesz a kisbúcsú az egyházközség híveinek a főzőnap a plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, jöjjenek minél többen.

Július 12 – én vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Július 12 vasárnap este 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a képviselőtestületi tagokat.

A gyűlés miatt ezen a napon vasárnap este a szentmise előtt 17 – 18 óráig lesz a csendes szentségimádás.

 • június 29-30-ig (hétfőn és kedden) szabadságon leszek, emiatt nem lesz irodai ügyfélfogadás, temetés és betegellátás ügyben forduljanak Dr. Páhy János atyához, aki szeretettel áll a kedves hívek rendelkezésére.
 • Június 28 (vasárnaptól) – július 1 (szerdáig) nem lesz este szentségimádás templomunkban.
 • Julius 2-án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17-18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18-19 óráig szentmise és felajánlás Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, majd 19 órától csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.
 • Július 2-án csütörtökön Szűz Mária látogatása Erzsébetnél Sarlós Boldogasszony ünnepe. Reggel 6.30, 7,00 és este 18 órakor lesz szentmise.
 • Július 3-án elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatom, este 17-18 óráig gyónási lehetőség a templomban, majd 18 órakor szentmise, a szentmise után lesz a csendes szentségimádás a templomunkban.
 • Július és augusztus hónapban nem lesz családfa gyógyító szentmise.
 • Julius 4-én elsőszombat 17-18 óráig szentségimádás lesz a templomban a papi-szerzetesi hívatásokért, majd az esti szentmise után rózsafűzér imádság lesz.
 • Július 5-én vasárnap lesz az Egyházközség búcsúnapja.
 • Előre hirdetem, hogy július 11-én szombaton lesz a kisbúcsú az egyházközség híveinek a főzőnap a plébánia udvarán. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, jöjjenek minél többen.

Június 20 – tól egy hétig plébániánk vendége lesz Pohner Dávid I. éves papnövendék a Győri szemináriumból. A kedves hívek imáiba és szeretetébe ajánlom Őt.

-Június 21 – én vasárnap, a délelőtt 9 órai diákmise gitáros lesz.

-Június 21 – én vasárnap 19 órakor az Egyházközség Képviselőtestületének gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Most már minden korlátozás nélkül lehet jönni a kedves híveknek szentmisére.

Az MKPK közleménye szerint megszűnik június 14-től a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentés és az általános feloldozás lehetősége. 

Tehát most már a bűn terhe alatt kötelező részt venni a vasárnapi szentmiséken.

Minden nyilvános liturgia megtartható az érvényben lévő biztonsági előírások megtartásával!  

Június 11 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.
Június13 – án szombaton Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanitó emléknapja.
Most már minden korlátozás nélkül lehet jönni a kedves híveknek szentmisére.
Az MKPK közleménye szerint megszűnik június 14-től a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentés és az általános feloldozás lehetősége.
Tehát most már a bűn terhe alatt kötelező részt venni a vasárnapi szentmiséken.
Minden nyilvános liturgia megtartható az érvényben lévő biztonsági előírások megtartásával!
Június 14 – én vasárnap Krisztus Szent Teste és Vére – Úrnapja főünnepe. A délelőtt 9 órakor kezdődő szentmise után Úrnapi körmenetet tartunk, majd a körmenet után a templomban szentségimádással zárunk, melyre szeretettel várjuk a Kedves Híveket.
Akik eddig úrnapi sátrokat és oltárokat készítettek, kérem, díszítsék fel virágokkal az úrnapi sátrokat, és oltárokat, s ahol a körmenet elhalad, gyújtsanak gyertyákat a házak ablakaiban. Az úrnapi körmenet, hasonlóan a feltámadási körmenethez, a szokásos útvonalon halad.
Kérem az Egyházközség Képviselőtestületi Tagságát, hogy vegyen részt az Úrnapi szertartáson és tevékenyen kapcsolódjon be a körmenet lebonyolításába.
Ezen felül a fiatalabb férfiakat is kérem tevékenyen segítsenek a körmenetnél minél többen, s már a szentmise előtt jöjjenek be a sekrestyébe a feladatok megbeszélésére.
Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a templomon belül vagy azon kívül végzett szentséges körmeneten, elsősorban az úrnapi körmeneten áhítattal részt vesz, a szokásos feltételek mellett, gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára.
Galamboki napközis imatábor 2020. augusztus 3 – 7. Az általános iskola 2 – 5. osztályos tanulói számára.
Indulás 7:45 Érkezés 18:00 A gyermekeket naponta autóbusszal szállíttatjuk Nagykanizsáról a táborhelyre és vissza.
Jelentkezés: 7.500 Ft előleg befizetésével Határidő: 2020. június 20. jún. 7.
Részvételi díj: 25.500 Ft / fő. Részletek a hirdetőtáblán olvasható.

– Június 1 – én Pünkösdhétfőn ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék. Ezen a napon a Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja emléknap.
– Június 4 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise után és este a szokott módon 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára. A csendes szentségimádást és az áldást minden nap végzem. Hétvégén szombat és vasárnap az esti szentmise 18 órakor kezdődik, majd utána lesz a szentségimádás.
– Június 5 – én elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatom, délután 2 órától a diákokat.

Családfagyógyító szentmise keretében 17 órától a templomban lesz szentségimádás és gyónási lehetőség, majd 18 órakor családfa gyógyító szentmise. Ha van rá igény a hívek részéről, akkor a szentmise után megtartom a csendes szentségimádást.
– Kb. ½ 8 – ½ 9 – ig, majd megáldom az országot és várost.
– Június 6 – án elsőszombat, 17 órakor szentségimádás lesz a templomban a papi – szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafűzér imádság lesz.
– Június 7 – én szentháromság vasárnapja, a délelőtt 9 órai diákmise gitáros lesz.
– Az elsőáldozási és bérmálási űrlapot, amit még a vírus elterjedése előtti időben kiosztottunk, kérem visszajuttatni a plébániára.
– Húsvéti szentgyónás ideje Hamvazószerdától Szentháromság vasárnapig tart. Mivel nagyböjt jó részét és a húsvéti időszakot a koronavírus miatt nem lehetett szentgyónásra igénybe venni, így most, hogy megnyíltak a templomok ajtói, minden szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és alatt is lesz gyóntatás. Buzdítom a híveket, hogy használjuk ki ezt a lehetőséget.

– Továbbra sincs szentelvíz a szenteltvíztartókban a fertőzés veszélye miatt, s kérjük a híveket, hogy saját maguk által hozott fertőtlenítő szerrel fertőtlenítsék a kezüket, viszont kihelyeztünk fertőtlenítő szereket, amit a hívek is használhatnak kézfertőtlenítésre. Áldoztatás továbbra is kézbe történik, s a kiengesztelődésnél nincs kézfogás, a padokban, pedig a lehetőség szerint tartsuk meg az előírt távolságot, ez alól kivételt képeznek a családok.
– Az egyházmegye főpásztorának rendelkezése. Az egyházmegye területére a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést (CIC 87. k. 1. §., 1245. k.) továbbra is érvényben hagyom. Kérem az idősebb, ill. gyengébb egészségű testvéreket, hogy továbbra is maradjanak otthon, és a szentmiseközvetítések és személyes imádságaik által kapcsolódjanak be lelkileg az egyház imádságába.
Légúti panaszokkal küzdő, valamint lázas betegek nem vehetnek részt közös liturgiákon.
Kórust csak jobb és bal oldalon lehet használni, középen az orgonánál és a kántor mellett nem, a biztonsági előírások miatt. Kérjük a megértésüket.

-Kaposvári Püspökség közleménye: “Kérem a kedves híveket, hogy óvodába, általános iskolába, gimnáziumba vagy kollégiumba készülő gyermekeik, unokáik számára javasolják a katolikus intézményeinkbe jelentkezést.”