Ma 2023. 6. 7., szerda, Róbert napja van. Tel.: +36-93-789-046 | Mobil: +36-30-470-1916 | 8800 Nagykanizsa, Templom tér 5.

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00756


Magyarország Kormánya a Sarlós Boldogasszony Plébánia részére felhívást tett közzé TOP-7.1.1-16-H-033-11 azonosítószámon, a közösségi infrastruktúra, valamint a közösségi szolgáltatások fejlesztése érdekében. A Plébánia benyújtotta támogatási kérelmét a TOP CLLD helyi felhívására, melyet a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató, a 2021. április 16-án kelt támogatói döntés értelmében 132.000.000 Ft 100% intenzitású, európai uniós, vissza nem térítendő támogatásban részesített. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt célja:

A nagykanizsai HACSuNK Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiájában meghatározott kulcsprojekt célként, a meglévő ingatlanok bázisán történő közösségfejlesztő, identitáserősítő és a helyi társadalmi kohéziót szolgáló tevékenység folytatását jelöli meg. A támogatott kulcsprojekt alapvető célja a korosztályos, többgenerációs, értékalapú és tematikus elven működő közösségfejlesztés- és építés, megtartva, erősítve és szolgálva a meglévőket is.

A projekt stratégiai célja: Új kulturális közösségi tér kialakítása, kapcsolódó építés, felújítás, közösségi és előadóterek, többfunkciós helyiségek kialakítása, fejlesztése. Célcsoport specifikus kínálati (program) elemek létrehozása, fejlesztése. Közösségfejlesztő, identitáserősítő és a helyi társadalmi kohéziót szolgáló tevékenységek folytatása. Nagykanizsa kulturális erőforrásának megújítása.

A beruházásnak köszönhetően a kialakítandó közösségi ház egy olyan kulturális felületet biztosít majd, amely az egyes kulturális, közösségi események, programok megszervezésén és lebonyolításán túl, ösztönözve a helyi erőforrásokat, egyúttal közösségi helyként, kreatív, szellemi, lelki központként is működik.

A projekt műszaki tartalma

A Nagykanizsa belvárosának közelében, Kiskanizsán található Sarlós Boldogasszony Plébánia tulajdonában lévő, jelenleg is közösségi házként működő épület helyiségeiben új közösségi terek kialakítása (közösségi, kulturális rendezvényterem; szabadidő termek; generációk műhelye) valósul meg. A tervezett fejlesztés (117.878.796,- Ft-os fejlesztési forrásból) magában foglalja a meglévő közösségi ház energiahatékony építészeti (bel-és kültéri nyílászárók cseréje, az épület homlokzati és padlástéri hőszigetelő rendszerének, valamint az aljzat vízszigetelésének kivitelezése, beltéri fal és padlóburkolatok felújítása, teraszfelújítás), épületgépészeti (meglévő víz- és szennyvízvezetékek hálózati cseréje, új fűtési rendszer kialakítása, kondenzációs gázkazán beépítése), épületvillamossági (meglévő villamos hálózat cseréje, tetőhéjazaton napelemes rendszer telepítése) felújítását, közösségi tereinek, többfunkciós helyiségeinek kialakítását, fejlesztését. A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően az épület projektarányos akadálymentesítése is megtörténik, vizsgálva az összes érintett fogyatékossági csoportot.