Ma 2023. 6. 7., szerda, Róbert napja van. Tel.: +36-93-789-046 | Mobil: +36-30-470-1916 | 8800 Nagykanizsa, Templom tér 5.

Rendezvénynaptár

Plébániai Hirdetések 2023. Június 4.

„A” év Szentháromság vasárnapja Főünnepe.

Június 4 – én Szentháromság vasárnapja, a délelőtt 9 órai szentmise gitáros lesz. Szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre, közösségépítésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Jövő héten hétfőn és kedden nem lesz csendes szentségimádás. A többi hétköznapokon este 18 óra 30 kor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Június 6 – án kedden 18 órakor a Szent Mónika közösség imatalálkozója lesz a közösségi házban. Szeretettel várjuk a családjaikért imádkozó testvéreket. 

Június 8 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17.30 – 18.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.30 – 19 óra 30 percig csendes szentségimádás lesz. Szeretettel várjuk az imádkozó Híveket.

Június 9 – én pénteken 16.30 kor olvasóköri találkozó lesz a plébánián. A szektákról, elsősorban a sátános csoportokról, azok veszélyeiről, témát folytatva, a szekták, társadalom-, nemzet- és  családromboló hatásáról lesz szó.

Június 10 – én szombaton délelőtt 10 órakor lesz a bérmálkozó diákoknak az előkészítő próba. Megjelenés kötelező.

Június 11 – én vasárnap, Krisztus Szent Teste és Vére, Úrnapja Főünnepe.

Az Úrnapi körmenet a délelőtt 9.00 órai szentmise keretében lesz. Kérjük a kedves testvéreket, hogy ezen minél többen vegyenek részt és a körmenet útvonalán lehetőség szerint a házakat égő gyertyával és virágokkal ékesítsék! Diákokat kérem, hogy virágszirmot hozzanak magukkal, és a körmenet útvonalán hintsék.

Kérjük az egyházközségi testület tagjainak segítségét a körmenet minél ünnepélyesebb lebonyolításában! Ezen felül a fiatal férfi híveinket is kérjük, segítsenek a körmenet alatt a kellékek hordozásában.   

Június 11 – én vasárnap este a szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat. 

Plébániai Hirdetések 2023. Május 28.

„A” év Pünkösdvasárnap Főünnepe.

Május 28 – án Pünkösdvasárnap Főünnepe lesz. Ezen a napon lesz a hősök napja délelőtt 10 órakor, az emlékműnél. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket közös megemlékezésre.

Május 29 – én Pünkösdhétfőn a Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja emléknap, csak reggel ½ 7 – kor és 7 órakor lesz szentmise.

Jövő héten, kedden nem lesz csendes szentségimádás. A többi hétköznapokon este 18 órakor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Június 1 – én csütörtökön a mi Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe.

Június 1 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17.00 – 18.00 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 – 19 óráig csendes szentségimádás lesz. Szeretettel várjuk az imádkozó Híveket.

Június 2 – án elsőpénteken reggel 6 órakor itt a templomban a híveket, délelőtt a betegeket gyóntatom, a szokott időben a diákokat gyóntatom itt a templomban, este 17 órától szentségimádás, alatta gyóntatás, majd 18 órakor szentmise. Nyáron nem lesz családfagyógyító szentmise, és közbenjáró imádság sem, majd csak ősszel szeptemberben.

Június 3 – án szombaton délelőtt 10 órakor lesz a bérmálkozó diákoknak az előkészítő próba. Megjelenés kötelező.

Június 3 – án elsőszombaton 17 órakor szentségimádás lesz a papi – szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafüzér imádság lesz.

Június 4 – én Szentháromság vasárnapja, a délelőtt 9 órai szentmise gitáros lesz. Szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre, közösségépítésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Plébániai Hirdetések 2023. Május 21.

„A” év Urunk Mennybemenetele Főünnepe.

Május 21 – én vasárnap Urunk Mennybemenetele Főünnepén a délelőtt 9 órai szentmisében lesz az elsőáldozás. Ma a 9 órai szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre, közösségépítésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Május 21 – én vasárnap déli 12 órakor lesz a Förhénci 1. búcsú Urunk Mennybemeneteléről.

Jövő héten hétfőn és kedden nem lesz csendes szentségimádás. A többi hétköznapokon este 18 órakor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Május 25 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17.00 – 18.00 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 – 19 óráig csendes szentségimádás lesz. Szeretettel várjuk az imádkozó Híveket.

Már előre hirdetem, hogy a bérmálás június 18 – án vasárnap délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődő szentmisében lesz.

Május 27 – én szombaton délelőtt 10 órakor lesz a bérmálkozó diákoknak az előkészítő próba. Megjelenés kötelező.

Május 28 – án Pünkösdvasárnap Főünnepe lesz. Ezen a napon lesz a hősök napja délelőtt 10 órakor, az emlékműnél.

Templom körüli járda felújítására gyűjtést rendezünk.

Kérjük a Híveink nagylelkű adományait.

Templom bejáratánál elhelyezett tábla jelzi a befolyt összeget.

Plébániai Hirdetések 2023. Május 14.

„A” év Húsvét 6. vasárnapja.

Ma van a társadalmi kommunikáció világnapja. Imádkozzunk a tömegtájékoztatásban dolgozókért.

Május 14 – én vasárnap este a szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Jövő héten hétfőn, kedden és pénteken nem lesz csendes szentségimádás. A többi hétköznapokon este 18 órakor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Május18 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17.00 – 18.00 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 – 19 óráig csendes szentségimádás lesz. Szeretettel várjuk az imádkozó Híveket.

Május 19 – én pénteken reggel csak ½ 7 kor lesz szentmise. Délelőtt 10 órakor a Kiskanizsai Általános Iskola + pedagógusaiért és tanítványaiért lesz szentmise.

Május 21 – én vasárnap Urunk Mennybemenetele Főünnepén a délelőtt 9 órai szentmisében lesz az elsőáldozás.

Május 20 – án szombaton reggel 8 órakor lesz az elsőáldozók és szüleinek a gyóntatása.

Május 20 – án szombaton lesz a 6. Kiskanizsai Katolikus Diáknap délelőtt 9 órától délután 3 óráig. Szeretettel várunk minden hittanos diákot és a szüleiket, valamint a ministránsokat, felolvasókat, gyertyavivőket, korábbi ministránsokat, szolgálattevőket, fiatalokat. Jelentkezni a hitoktatónál, a plébánián vagy a sekrestyében lehet május 14 – én vasárnap estig.

Tízórait és ebédet kapnak a diákok, s a felnőtteket is várjuk ebédre.

Az étel készítés miatt fontos a regisztráció, mert nem mindegy, hogy 50 vagy 100 főre kell készíteni. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk a diáknapra.

Május 21 – én vasárnap déli 12 órakor lesz a Förhénci 1. búcsú Urunk Mennybemeneteléről.

Plébániai Hirdetések 2023. Május 7.

„A” év Húsvét 5. vasárnapja.

Jövő héten hétfőn, és kedden nem lesz csendes szentségimádás. A többi hétköznapokon este 18 órakor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Május 9 – én kedden 17 órakor a Szent Mónika közösség imatalálkozója lesz a közösségi házban. Szeretettel várjuk a családjaikért imádkozó testvéreket.

Május11 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17.00 – 18.00 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 – 19 óráig csendes szentségimádás lesz. Szeretettel várjuk az imádkozó Híveket.

Május 12 – én pénteken 16.30 kor olvasóköri találkozó lesz a plébánián. A szektákról, elsősorban a sátános csoportokról, azok veszélyeiről lesz szó.

Május 14 – én vasárnap este a szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Május 21 – én vasárnap a délelőtt 9 órai szentmisében lesz az elsőáldozás. Május 20 – án szombaton reggel 8 órakor lesz az elsőáldozók és szüleinek a gyóntatása.

Május 20 – án szombaton lesz a 6. Kiskanizsai Katolikus Diáknap délelőtt 9 órától délután 3 óráig. Szeretettel várunk minden hittanos diákot és a szüleiket, valamint a ministránsokat, felolvasókat, gyertyavivőket, korábbi ministránsokat, szolgálattevőket, fiatalokat. Jelentkezni a hitoktatónál, a plébánián vagy a sekrestyében lehet.

Tízórait és ebédet kapnak a diákok, s a felnőtteket is várjuk ebédre. Az étel készítés miatt fontos a regisztráció, mert nem mindegy, hogy 50 vagy 100 főre kell készíteni.

Május 27-én lesz a Kaposvári Egyházmegye alapításának 30. évfordulója.

Ünnepi szentmisével, változatos programokkal várnak minden érdeklődőt.

Ezen a napon lesz a bérmálkozók napja és a ministránstalálkozó is.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt. A program a hirdetőtáblán olvasható.

Előzetes regisztrációt kérnek minden jelentkezőtől, a szervezés miatt.

Április 1 – től változtak a stóla díjak. Amint már korábban hirdettem, a csendes szentmisék után 500 Ft-ot, az énekes, orgonás szentmisék után 1.000 Ft különbözetet kérjük befizetni, aki még ezt nem tette meg az előjegyzett szentmisékért. Április és május hónapban is vannak többen, akik a már elvégzett szentmisék után nem fizették be a különbözetet. Kérem, ezt pótolják.

Az elmúlt évben anyák napján köszöntöttünk egy nagymamát, akinek gyermekei és unokái is járnak templomba, s tevékenyen részt vesznek a liturgiában.

Ebből akarunk hagyományt teremteni, s ahogy az elmúlt évben ígértem az idén már a Kedves Hívek szavazata alapján választjuk ki a megfelelő személyt.

Híveink szavazata alapján, az idei évben Császár Antalnét köszöntjük a vasárnap délelőtt 9 órai szentmisében.

lébániai Hirdetések 2023. Április 30.

„A” év Húsvét 4. vasárnapja, papi – szerzetesi hivatások vasárnapja,

könyörgő nap a jó termésért.

Április 30 – án vasárnap lesz a papi szerzetesi hivatások vasárnapja. Imádkozzunk a papi hivatásokért. Ezen a vasárnapon lesz a búzaszentelő a délelőtt 9 órakor kezdődő szentmisében. Ezen a napon a 9 órai szentmise gitáros lesz. Április 30 – án vasárnap a 9 órai szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre, közösségépítésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Jövő héten hétfőn, és kedden nem lesz csendes szentségimádás. A többi hétköznapokon este 18 órakor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Május 3 – án szerdán a Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász 17 órakor gyűlést tart a közösségi házban. Minden Karitász tagot szeretettel várunk.

Május 4 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17.00 – 17.45 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 órakor a Szent Flórián kápolnánál litánia lesz, rossz idő esetén a templomban lesz a litánia.

Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Május 5 – én elsőpénteken délelőtt a betegeket gyóntatom, a szokott időben a diákokat itt a templomban várom szentgyónásra. 17 órától szentségimádás, alatta gyóntatás, majd 18 órakor családfagyógyító szentmise, a szentmise után közbenjáró imádság lesz.

Május 6 – án elsőszombaton 17 órakor szentségimádás lesz a papi – szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafüzér imádság lesz.

Az elmúlt évben anyák napján köszöntöttünk egy nagymamát, akinek gyermekei és unokái is járnak templomba, s tevékenyen részt vesznek a liturgiában.

Ebből akarunk hagyományt teremteni, s ahogy az elmúlt évben ígértem az idén már a Kedves Hívek szavazata alapján választjuk ki a megfelelő személyt.

Április 30 – án vasárnap estig lehet erre szavazni, az erre a célra kihelyezett dobozban, mely a Lourdes – i oltáron található. Szavazócédulák a Lourdes – i oltáron találhatók és kitöltés után a Lourdes – i oltáron található dobozban helyezzük el. Kitöltéshez tollak is találhatók a Lourdes – i oltáron.

Név, lakcím megadásával, s azt, hogy miért őt jelölik, egy két szóban, vagy mondatban.

Május 27-én lesz a Kaposvári Egyházmegye alapításának 30. évfordulója.

Ünnepi szentmisével, változatos programokkal várnak minden érdeklődőt.

Ezen a napon lesz a bérmálkozók napja és a ministránstalálkozó is.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt. A program a hirdetőtáblán olvasható.

Előzetes regisztrációt kérnek minden jelentkezőtől, a szervezés miatt.

Zarándoklatot szervezünk Lourdes – ba július 3 – 9 – ig. Felkeressük: Padova, San Remo, Lourdes, Avignon, La Salette, és Torino városát.

Félpanziós ellátás, szállodai elhelyezés. Ár: 500 EURO + 100.000 Ft.

Jelentkezés a TOP utazási irodánál.

Plébániai Hirdetések 2023. Április 23.

         „A” év Húsvét 3. vasárnapja.

Jövő héten hétfőn, kedden és pénteken nem lesz csendes szentségimádás. A többi hétköznapokon este 18 órakor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Április 27 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17.00 – 18.00 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 – 19.00 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Az elmúlt évben anyák napján köszöntöttünk egy nagymamát, akinek gyermekei és unokái is járnak templomba, s tevékenyen részt vesznek a liturgiában.

Ebből akarunk hagyományt teremteni, s ahogy az elmúlt évben ígértem az idén már a Kedves Hívek szavazata alapján választjuk ki a megfelelő személyt.

Április 23 – án vasárnaptól lehet erre szavazni, az erre a célra kihelyezett dobozban, mely a Lourdes – i oltáron található. Szavazócédulák az újságos állványon találhatók és kitöltés után a Lourdes – i oltáron található dobozban helyezzük el.

Név, lakcím megadásával, s azt, hogy miért őt jelölik, egy két szóban, vagy mondatban.

2023. május 27-én ünnepeljük a Kaposvári Egyházmegye alapításának 30. évfordulóját.

Ünnepi szentmisével, változatos programokkal várunk minden érdeklődőt. Ezen a napon lesz a bérmálkozók napja és a ministránstalálkozó is.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt. A program a hirdetőtáblán olvasható.

Előzetes regisztrációt kérnek minden jelentkezőtől, a szervezés miatt.

Április 30 – án vasárnap lesz a papi szerzetesi hivatások vasárnapja. Imádkozzunk a papi hivatásokért. Ezen a vasárnapon lesz a búzaszentelő a délelőtt 9 órakor kezdődő szentmisében. Ezen a napon a 9 órai szentmise gitáros lesz.

Április 30 – án vasárnap a 9 órai szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Április 30 – án vasárnap a pápalátogatásra, az autóbusz hajnali 3 órakor indul a templom melletti parkolóból.

Plébániai Hirdetések 2023. Április 16.

         „A” év Húsvét 2. vasárnap, az isteni Irgalmasság vasárnapja.

Nagypénteken kezdődött az irgalmasság kilenced.

Teljes búcsú nyerhető el a kilenced végén.

Április 16 – án Irgalmasság vasárnapján d.u. 3 órakor imaóra lesz a templomban.

Ocsovai Grácián atya Húsvét II. vasárnapján április 16 – án este a 18 órai

szentmisében tartja meg az utolsó lelkigyakorlatos elmélkedését, ami a betegsége miatt elmaradt. Előtte 17 órától gyóntat Ocsovai Gracián atya. Használjuk ki a lehetőséget a húsvéti szentgyónás elvégzésére.

Jövő héten, hétköznapokon este 18 órakor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Április 20 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő temetési szentmise után, este 17.00 – 18.00 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 – 19.00 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Április 20 – án csütörtökön 17 órakor a közösségi házban szülői értekezletet tartunk a hittanos diákok szülein

Templom körüli járda felújítására gyűjtést rendezünk. Kérjük a Híveink nagylelkű adományait. Templom bejáratánál elhelyezett tábla jelzi a befolyt összeget.

Zarándoklatot szervezünk Lourdes – ba július 3 – 9 – ig. Felkeressük: Padova, San Remo, Lourdes, Avignon, La Salette, és Torino városát.

Félpanziós ellátás, szállodai elhelyezés. Ár: 500 EURO + 100.000 Ft.

Jelentkezés a TOP utazási irodánál.

Április 1 – től változtak a stóla díjak. Amint már korábban hirdettem, a csendes szentmisék után 500 Ft-ot, az énekes, orgonás szentmisék után 1.000 Ft különbözetet kérjük befizetni, aki még ezt nem tette meg az előjegyzett szentmisékért.

Az elmúlt évben anyák napján köszöntöttünk egy nagymamát, akinek gyermekei és unokái is járnak templomba, s tevékenyen részt vesznek a liturgiában.

Ebből akarunk hagyományt teremteni, s ahogy az elmúlt évben ígértem az idén már a Kedves Hívek szavazata alapján választjuk ki a megfelelő személyt.

Jövő vasárnaptól lehet erre szavazni, az erre a célra kihelyezett dobozban.

Név, lakcím megadásával, s azt, hogy miért őt jelölik, egy két szóban, vagy mondatban.

Plébániai Hirdetések 2023. Április 9.

         „A” év Húsvétvasárnap, Urunk feltámadása

Április 9 – én Húsvétvasárnap, Urunk feltámadása főünnepén reggel 6 órakor és 7 órakor is lesz szentmise és mind a kettő szentmise végén ételszentelés lesz. Húsvét napján délelőtt 9 órakor és este 6 kor is lesz szentmise. A délelőtt 9 órai szentmise gitáros lesz.

Húsvéthétfőn is ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék.

A jövő héten, kedden és szerdán nem lesz csendes szentségimádás.

Hétköznapokon este 6 órakor lesz, hétvégén szombat és vasárnap 17 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Április 11 – én kedden 17 órakor a Szent Mónika közösség imatalálkozója lesz a közösségi házban. Szeretettel várjuk a családjaikért imádkozó testvéreket.

Április 13 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17.00 – 18.00 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 – 19.00 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Nagypénteken kezdődött az irgalmasság kilenced. A kilenced imádság az újságos állványon található és elvihető, akinek nincs meg a tavalyi.

Buzdítom a Híveket, kapcsolódjanak be az ima kilencedbe, mert teljes búcsú nyerhető el a kilenced végén. Irgalmasság vasárnapján d.u. 3 órakor imaóra lesz.

Ocsovai Grácián atya Húsvét II. vasárnapján április 16 – án este a 18 órai

szentmisében tartja meg az utolsó lelkigyakorlatos elmélkedését, ami a betegsége miatt elmaradt. Előtt 17 órától gyóntat Ocsovai Gracián atya. Használjuk ki a lehetőséget a húsvéti szentgyónás elvégzésére.

Templom körüli járda felújítására gyűjtést rendezünk. Kérjük a Híveink nagylelkű adományait. Templom bejáratánál elhelyezett tábla jelzi a befolyt összeget.

Zarándoklatot szervezünk Lourdes – ba július 3 – 9 – ig. Felkeressük: Padova, San Remo, Lourdes, Avignon, La Salette, és Torino városát.

Félpanziós ellátás, szállodai elhelyezés. Ár: 500 EURO + 100.000 Ft.

Jelentkezés a TOP utazási irodánál.

Április 1 – től változtak a stóla díjak. Amint már korábban hirdettem, a csendes szentmisék után 500 Ft-ot, az énekes, orgonás szentmisék után 1.000 Ft különbözetet kérjük befizetni, aki még ezt nem tette meg az előjegyzett szentmisékért.

Köszönöm a templomunk takarítását, díszítését és mindehhez a felajánlásokat a virágokra, Húsvét ünnepére! Nagyon szépen és ízlésesen van díszítve a templomunk, tiszta és rendezett, a liturgiához méltó körülmények fogadnak, minden szentmisén. Isten áldását kívánom segítőkre. Isten áldja meg bőséges kegyelmével mindazokat, akik templomunkért bármilyen formában áldozatot hoznak. Imádkozom értük, Isten fizesse meg a jóságukat és áldozatos munkájukat.

Köszönöm az énekkarnak a szolgálatát, színvonalas énekükkel, széppé, bensőségessé és felemelővé tették Virágvasárnap, Nagyhéten és a Húsvéti szentmiséken a liturgiát.

Minden Kedves Hívőnek kegyelmekben gazdag, áldott, szent Húsvéti ünnepeket kívánok.

Plébániai Hirdetések 2023. Április 2.

         „A” év. Virágvasárnap, Urunk szenvedésének vasárnapja

Április 2 – án Urunk szenvedésének vasárnapja virágvasárnap, a délelőtt 9 órai szentmisében barkaszentelést végzünk és körmenetet tartunk.

Április 3 – án hétfőn 9 órakor templom takarítás lesz, kérjük a Híveink segítségét.

A jövő héten hétfőn és szerda este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Szent sír virágaira adományokat gyűjtünk, melyet a sekrestyében kérjük befizetni.

Április 6 – án csütörtökön 9 órakor a Szentsír díszítése lesz, kérjük a Híveink segítségét.

Április 6 – án csütörtökön nem tartunk egész napos szentségimádást.

Április 6 – án Nagycsütörtökön 18 órakor lesz szentmise az utolsó vacsora emlékére.

A szentmise után virrasztás lesz, szentségimádást tartunk a templomunkban, melyre buzdítom a híveket, hogy jöjjenek, és közösen imádkozzunk az Úr elárulásának éjszakáján.

Nagypéntek szigorú böjti nap. Ezen a napon nem eszünk húst, mely 14 éves kortól kötelező, és 18 – 60 éves korig csak háromszor étkezhetünk, és egyszer lakhatunk jól. 

Nagypénteken délelőtt keresztutat tartunk a Kiskanizsai kereszteknél, mely a templomban kezdődik 9 órakor, majd a hunyadi térnél folytatódik a 2. állomással, az utolsó előtti állomás a Kismező úti keresztnél lesz, majd a templomban lesz az utolsó állomás. Az egész keresztút kb. 6,5 – 7.0 km hosszú és kb. 2,5 – 3 órás lesz. Aki nem tudja ezt az utat végigjárni, a házához legközelebbi keresztnél csatlakozhat, az egyes keresztúti stációk végzéséhez. A teljes útvonal, az utcák megjelölésével a hirdetőtáblán olvasható.

Április 7 – én Nagypénteken 18 órakor az Úr szenvedésének ünneplését végezzük a templomban.

Nagypénteken kezdődik az irgalmasság kilenced. A kilenced imádság az újságos állványon található és elvihető, akinek nincs meg a tavalyi.

Buzdítom a Híveket, mert teljes búcsú nyerhető el a kilenced végén, az irgalmasság vasárnapján.

Április 8 – án Nagyszombaton este 8 órakor kezdődik a Húsvéti vigília mise feltámadási körmenettel. A körmenet után a templomban folytatódik a liturgia Te Deum – mal, és szentségimádással zárul. Buzdítom a Híveket a Húsvéti vigílián való részvételre. Azon híveknek, akik messze laknak és már nincs este buszközlekedés, a húsvéti vigíliáról külön autóval mindenkit hazaszállítunk, hogy részt tudjanak venni az egész liturgián.

Április 9 – én Húsvétvasárnap, Urunk feltámadása főünnepén reggel 6 órakor és 7 órakor is lesz szentmise és mind a kettő szentmise végén ételszentelés lesz. Húsvét napján délelőtt 9 órakor és este 6 kor is lesz szentmise. Húsvét vasárnap a délelőtt 9 – kor kezdődő diákmise gitáros lesz. Húsvéthétfőn is ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék.

Ferenc pápa Magyarországi látogatása alkalmából Április 30-án a Kossuth Lajos téren megrendezésre kerülő szentmisén regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel.

Külön busz indul a TOP utazási iroda szervezésében, ott kel jelentkezni, vagy Császár Antalnénál, név, lakcím, telefonszám megadásával 9.000 Ft a költsége.

Plébániai Hirdetések 2023. Március 26.

         „A” év Nagyböjt V. vasárnap

Március 26 – án vasárnap gyűjtés lesz a Szentföldi katolikusok megsegítésére.

Március 26 – án vasárnap este a szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

A jövő héten kedd és szerda kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombat és vasárnap az esti szentmise előtt 17 – kor.

Március 28 – án kedden és 29 – én szerdán 18 órakor az énekkarnak lesz próba a közösségi házban. Szeretettel várjuk az énekkari tagokat.

Március 30 – án csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő szentmise után, este 17.00 – 18.00 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 18.00 – 19.00 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Március 31 – én pénteken este ½ 7 filmklub lesz a közösségi házban. „Közös

otthonunk a Föld” címmel. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Nagyböjt péntekjein 17 órakor keresztutat végzünk a templomban.

Szent sír virágaira adományokat gyűjtünk, melyet a sekrestyében kérjük befizetni.

Nagyböjti lelkigyakorlatunk március 24 – én 25 – én és 26 – án, péntek, szombat és vasárnap az esti 18 órai szentmisében lesz.

Mindhárom nap a szentmise előtt 17 órától gyóntatás lesz. A lelkigyakorlatot Ocsovai Gratian ferences atya tarja.

Múlt héten kaptam meg a püspöki rendelkezést, hogy 2023. április 1 – tól változnak a stóladíjak. Csendes szentmisék 1.500 Ft, helyett 2.000 Ft lesz, az orgonás szentmisék 3.000 Ft, helyett 4.000 Ft lesz, a temetési szentmisék és a gyertyás szentmisék 3.400 Ft, helyett 4.400 Ft lesz. A 2023 április 1 – től felvett szentmisékre kérem a különbözet befizetését. Csendes szentmiséknél 500 Ft – ot, orgonás és temetési, valamint a gyertyás szentmiséknél 1.000 Ft különbözet befizetését kérem.

2023. március 31 – ig felvett szentmisékre még ez nem vonatkozik.

Esketés 30.000 Ft helyett 40.000 Ft lesz. Temetés 25.000 Ft, helyett 35.000 Ft lesz. Harangozás az eddigi 4.000 Ft helyett 6.000 Ft lesz 2023 április 1 – től.

Imakosár található a Lourdes-i oltárnál, imádság kérések elhelyezhetők a kis kosárban, minden egyéb ezzel kapcsolatos információ megtalálható a múlt heti hirdetés hátsó oldalán és egy külön lapon az ima és böjt a békéért felhívás.

Április 1 – én szombaton 17 órakor Szentségimádás a papi szerzetesi hivatásokért, 18 órakor szentmise, majd a szentmise után rózsafüzér ima a hivatásokért.

Április 2 – án Urunk szenvedésének vasárnapja virágvasárnap, a délelőtt 9 órai szentmisében barkaszentelést végzünk és körmenetet tartunk.

Ferenc pápa Magyarországi látogatása alkalmából Április 30-án a Kossuth Lajos téren megrendezésre kerülő szentmisén regisztrációval a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel.

Külön busz indul a TOP utazási iroda szervezésében, ott kel jelentkezni, vagy Császár Antalnénál, név, lakcím, telefonszám megadásával 9.000 Ft a költsége.

Plébániai Hirdetések 2023. Március 19.

         „A” év Nagyböjt IV. vasárnap

Március 20 – án hétfőn Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese főünnepe. Reggel ½ 7 – kor és ¼ 8  – kor lesz szentmise.

A jövő héten kedd és szerda kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombat és vasárnap az esti szentmise előtt 17 – kor.

Március 22 – én szerdán 18 órakor az énekkarnak lesz próba a templomban. Szeretettel várjuk az énekkari tagokat.

Március 23 – án csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Nagyböjt péntekjein 17 órakor keresztutat végzünk a templomban.

Szent sír virágaira adományokat gyűjtünk, melyet a sekrestyében kérjük befizetni.

Március 19 – én vasárnapig tart a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés.

Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz.

Betegek húsvéti gyóntatása március 20 – án hétfőn és 21 – én kedden lesz. Kérem, jelentsék be a plébánián vagy a sekrestyében azon idős, beteg testvéreinket, akik nem tudnak eljönni a templomba elvégezni húsvéti szentgyónásukat.

Nagyböjti lelkigyakorlatunk március 24 – én 25 – én és 26 – án, péntek, szombat és vasárnap az esti 18 órai szentmisében lesz.

Mindhárom nap a szentmise előtt 17 órától gyóntatás lesz. A lelkigyakorlatot Ocsovai Gratian ferences atya tarja.

Március 25 – én szombaton Urunk Születésének Hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony) főünnepe.

Március 26 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Március 26 – án vasárnap gyűjtés lesz a Szentföldi katolikusok megsegítésére.

Március 26 – án vasárnap este a szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Héten kaptam meg a püspöki rendelkezést, hogy 2023. április 1 – tól változnak a stóladíjak. Csendes szentmisék 1.500 Ft, helyett 2.000 Ft lesz, az orgonás szentmisék 3.000 Ft, helyett 4.000 Ft lesz, a temetési szentmisék és a gyertyás szentmisék 3.400 Ft, helyett 4.400 Ft lesz. A 2023 április 1 – től felvett szentmisékre kérem a különbözet befizetését. Csendes szentmiséknél 500 Ft – ot, orgonás és temetési, valamint a gyertyás szentmiséknél 1.000 Ft különbözet befizetését kérem.

2023. március 31 – ig felvett szentmisékre még ez nem vonatkozik.

Esketés 30.000 Ft helyett 40.000 Ft lesz. Temetés 25.000 Ft, helyett 35.000 Ft lesz. Harangozás az eddigi 4.000 Ft helyett 6.000 Ft lesz 2023 április 1 – től.

Imakosár található a Lourdes-i oltárnál, imádság kérések elhelyezhetők a kis kosárban, minden egyéb ezzel kapcsolatos információ megtalálható a hirdetés hátsó oldalán és egy külön lapon az ima és böjt a békéért felhívás.

Plébániai Hirdetések 2023. Március 12.

         „A” év Nagyböjt III. vasárnap

Március 12 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

A jövő héten kedd és szerda kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombat és vasárnap az esti szentmise előtt 17 – kor.

Március 14 – én kedden 17 órakor a Szent Mónika közösség imatalálkozója lesz a közösségi házban. Szeretettel várjuk a családjaikért imádkozó testvéreket.

Március 15 – én szerdán 17 órakor az énekkarnak lesz próba a templomban. Szeretettel várjuk az énekkari tagokat.

Március 16 – án csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Nagyböjt péntekjein 17 órakor keresztutat végzünk a templomban.

Szent sír virágaira adományokat gyűjtünk, melyet a sekrestyében kérjük befizetni.

Mai naptól március 19 – én vasárnapig tart a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés.

Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz.

Betegek húsvéti gyóntatása március 20 – án hétfőn és 21 – én kedden lesz. Kérem, jelentsék be a plébánián vagy a sekrestyében azon idős, beteg testvéreinket, akik nem tudnak eljönni a templomba elvégezni húsvéti szentgyónásukat.

Már előre hirdetem, hogy a nagyböjti lelkigyakorlatunk március 24 – én 25 – én és 26 – án, péntek, szombat és vasárnap az esti 18 órai szentmisében lesz.

Mindhárom nap a szentmise előtt 17 órától gyóntatás lesz. A lelkigyakorlatot Ocsovai Gratian ferences atya tarja.

Püspök úr március 25 – re (szombat) hívja a Plébániai Képviselőtestületi tagokat (plébániánként 2 -3 fő) Bárdudvarnokra a Porta Pacis lelkigyakorlatos házba. Program délelőtt 10 – tól délután 14 óráig, ebédet biztosítanak a résztvevőknek.

                                                 Plébániai Hirdetések 2023. Március 5.

         „A” év Nagyböjt II. vasárnap

A jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombat és vasárnap az esti szentmise előtt 17 – kor.

Március 9 – én csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Kérem, hogy jelentkezzenek a közösségek és lelkiségi csoportok a keresztút végzésére, melyet nagyböjt péntekjein 17 órakor végzünk a templomban.

Március 12 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Szent sír virágaira adományokat gyűjtünk, melyet a sekrestyében kérjük befizetni.

Már 3 éve 2020 – tól a korona vírus miatt az egyházközségi pénzbeszedők nem mennek ki az elmaradt egyházi hozzájárulás beszedésére, mivel féltjük az egészségüket. E miatt sok befizetés elmaradt, melyre az Egyházközségnek nagy szüksége lenne a megemelt rezsi költségek miatt. Tisztelettel kérem, hogy az elmaradásokat pótolják.

Már 2020 óta lehetőség van az egyházi hozzájárulás befizetésére a Plébánia bankszámla számán, elektronikusan is a következő számon

11749015-20016605-00000000  OTP bank, mely az Egyházközségünkben 2020. évtől 4.000 Ft/ fő, házaspároknak 8.000 Ft.

Kérjük a név mellé a befizetésnél, a megjegyzés rovatba írják oda az utca és a házszámot, hogy az azonos nevűeknél meg tudjuk különböztetni ki a befizető személy.

Tájékoztatásként közlöm, hogy a Jézus Szíve plébánián és az Alsóvárosban a Szent József plébánián is 6.000 Ft/ fő összeget kérnek egyházi hozzájárulásként, házaspáronként 12.000 Ft – ot.

  Plébániai Hirdetések 2023. Február 26.

         „A” év Nagyböjt I. vasárnap

Február 26 – án Nagyböjt I vasárnapján, minden szentmise után hamvazáshoz járulhatnak a Kedves Hívek.

Február 26 – án vasárnap gyűjtés lesz a katolikus iskoláknak.

Február 26 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Szent sír virágaira adományokat gyűjtünk, melyet a sekrestyében kérjük befizetni.

A jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombat és vasárnap az esti szentmise előtt 17 – kor.

A Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász március 1 – én szerdán 17 órakor gyűlést tart a közösségi házban. Minden Karitász tagot szeretettel várunk.

Március 2 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Március 3 – án elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatom, délután itt a templomban a diákokat, este 17 órától gyóntatás alatta keresztút és szentségimádás, majd 18 órakor családfa gyógyító szentmise, utána közbenjáró imádság.

Március 4 – én elsőszombat, 17 órától szentségimádás a papi-szerzetesi hivatásokért, majd 18 órakor szentmise. A szentmise után rózsafüzér imádság a hivatásokért.

Kérem, hogy jelentkezzenek a közösségek és lelkiségi csoportok a keresztút végzésére, melyet nagyböjt péntekjein 17 órakor végzünk a templomban.

Nagyböjt – 2023. Készület a lélekben a nagyböjt során. Nagyböjt minden napjára szentírási szakaszok kiírása olvasásra, elmélkedési gondolatok róla, és cselekvési útmutató készült. Az újságos állványon található és elvihető. Vigyünk belőle idős, beteg testvéreinknek is, akik nem tudnak eljönni a templomba, hogy ők is készülhessenek lélekben a nagyböjt során. 300 példányban készült. Használjuk a nagyböjt során mindennap. Köszönöm a segítséget a nyomtatásban, sokszorosításban.

Plébániai Hirdetések 2023. Február 19.

         „A” év Évközi VII. vasárnap

A jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombat és vasárnap az esti szentmise előtt 17 – kor.

Február 22 – én hamvazószerda, szigorú böjti nap. Szigorú böjti nap kétszer van hamvazószerdán és nagypénteken, mely napokon csak háromszor szabad étkezni és egyszer szabad jóllakni 18 – 60 éves korig, és a hústól való megtartóztatás 14 éves kortól kötelező. Nagyböjt péntekjei hústilalmi napok, mely 14 éves kortól kötelező. Hamvazószerdán este 18 órakor lesz a szentmise, hogy akik dolgoznak napközben, el tudjanak jönni a szentmisére, melynek keretében hamut szentelünk és hamvazkodhatnak a hívek.

Előtte 17 órától lesz a szentségimádás, és alatta gyónási lehetőség lesz.

Február 23 – én csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Kérem, hogy jelentkezzenek a közösségek és lelkiségi csoportok a keresztút végzésére, melyet nagyböjt péntekjein 17 órakor végzünk a templomban.

Február 24 – én pénteken a szentségimádás után 18.30 – kor Filmklub lesz, a Sarlós Boldogasszony közösségi Házban. Minden hónap 4. péntekjén tartjuk, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Nagyböjt – 2023. Készület a lélekben a nagyböjt során. Nagyböjt minden napjára szentírási szakaszok kiírása olvasásra, elmélkedési gondolatok róla, és cselekvési útmutató készült. Az újságos állványon található és elvihető. Vigyünk belőle idős, beteg testvéreinknek is, akik nem tudnak eljönni a templomba, hogy ők is készülhessenek lélekben a nagyböjt során. 400 példányban készült. Használjuk a nagyböjt során mindennap. Köszönöm a segítséget a nyomtatásban, sokszorosításban. Február 26 – án vasárnap gyűjtés lesz a katolikus iskoláknak.

Február 26 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk. Szent sír virágaira adományokat gyűjtünk, melyet a sekrestyében kérjük befizetni.

  Plébániai Hirdetések 2023. Február 12.

         „A” év Évközi VI. vasárnap

Február 12 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Zalai Hírlapban 2023. február 2. – án megjelent, döntse el, kilegyen az év embere című felhívás. Nagy Vendel c. apát, kiskanizsai plébános is a jelöltek között van. Ha erre érdemesnek tartják a munkája alapján, akkor jelöljék őt az év embere címre.

2023. február 14. kedd 10 óráig minden nap és minden email címen, lehet

szavazni a zaol.hu/evembere2022  oldalon.

Előre is köszönöm, ha rám, Nagy Vendel c. apát, kiskanizsai plébánosra szavaznak.

Február 13 – án hétfőn délután 2 órakor, a Szent Ferenc Zarándok közösség gyalogos zarándoklatot szervez Homokkomáromba. Szeretettel várunk mindenkit.

A jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Február 14 – én kedden 17 órakor Szent Mónika közösség imatalálkozója lesz a Közösségi házban. Szeretettel várjuk a családjaikért imádkozó testvéreket.

Február 16 – én csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Február 17 – én pénteken 16.15 – kor Olvasóköri találkozó lesz a Sarlós Boldogasszony közösségi Házban. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Plébániai Hirdetések 2023. Február 5.

         „A” év Évközi V. vasárnap

A jövő héten minden nap, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Február 9 – én csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Lourdes-i kilenced február 3 – án pénteken kezdődött és február 11 – ig tart, minden nap délután 5 – órától a templomban.

Elkezdtem a házszentelőket, és folyamatosan megyek mindenkihez, türelmesen várjanak, mindenkihez el fogok menni, aki jelentkezett.

Február 11 – én szombaton az esti szentmisében lesz a betegek kenetének ünnepélyes kiszolgáltatása. Előtte 17 órától gyónási lehetőség, mely szükséges a szentség kiszolgáltatásához, alatta csendes szentségimádás, majd 18 órakor szentmise. 

Február 12 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Zalai Hírlapban 2023. február 2. – án megjelent, döntse el, kilegyen az év embere című felhívás. Nagy Vendel c. apát, kiskanizsai plébános is a jelöltek között van. Ha erre érdemesnek tartják a munkája alapján, akkor jelöljék őt az év embere címre.

2023. február 14. kedd 10 óráig lehet szavazni a zaol.hu/evembere2022 oldalon.

Előre is köszönöm, ha rám, Nagy Vendel c. apát, kiskanizsai plébánosra szavaznak.

Plébániai Hirdetések 2023. Január 29.

         „A” év Évközi IV. vasárnap

Január 29 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Január 29 – én vasárnap az esti szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz a plébánián, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

A jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Február 2 – án csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

A reggel ½ 7 órakor kezdődő szentmisében gyertyát szenttelünk és körmenetet tartunk.

Lourdes-i kilenced február 3 – án pénteken kezdődik és február 11 – ig tart, minden nap délután 5 – órától a templomban.

Február 3 – án pénteken Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. Szentmisében Balázs áldásban részesülhetnek a Hívek.

Február 3 – án elsőpénteken délelőtt a betegeket gyóntatom, délután itt a templomban a diákokat. 17 órától szentségimádás, alatta gyóntatás, majd 18 órakor családfagyógyító szentmise, a szentmise után közbenjáró imádság lesz.

Február 4 – én elsőszombat 17 órakor szentségimádás a papi-szerzetesi hivatásokért, 18 órakor szentmise, majd a szentmise után rózsafüzér imádság a hivatásokért.

Február 5 – én vasárnap minden szentmisében lesz Balázs áldás.

Elkezdtem a házszentelőket, és folyamatosan megyek mindenkihez.

Kérem, jelentsék be a plébánián vagy a sekrestyében, hogy ki szeretné megáldatni a házát. Név, utca, házszám és a telefonszám megadásával. Mindenkit előtte felhívok és időpontot egyeztetünk.

Plébániai Hirdetések 2023. Január 22.

         „A” év Évközi III. vasárnap Isten igéjének vasárnapja

A jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Január 26 – án csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Január 27 – én pénteken 16.15 – kor olvasóköri találkozó lesz a közösségi házban, szeretettel várunk minden érdeklődőt, nem csak az olvasóköri tagokat.

Elkezdtem a házszentelőket, és folyamatosan megyek mindenkihez.

Kérem, jelentsék be a plébánián vagy a sekrestyében, hogy ki szeretné megáldatni a házát. Név, utca, házszám és a telefonszám megadásával. Mindenkit előtte felhívok és időpontot egyeztetünk.

Január 29 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre. Sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk.

Január 29 – én vasárnap az esti szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

 Plébániai Hirdetések 2023. Január 15.

         „A” év Évközi II. vasárnap

Január 15 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

A szentmise után a diákokat és szüleiket, meg aki részt kíván venni a felnőttek közül, szeretettel várjuk a közösségi házba sütemény, kakaó és tea mellett beszélgetésre.

Január 16 hétfőtől Január 21 szombatig lesz az ökumenikus imahét, minden este 18 órakor kezdődik. Hétfőn a Piarista templomban kezdődik és Nagy Vendel plébános tart szentbeszédet. Itt Kiskanizsán kedden este 6 órakor lesz és Molnár Ákos káplán tart szentbeszédet. Ezen a napon Szent Antal apát emléknapja lesz.

Emiatt a jövő héten, a hétköznapokon este ½ 5 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton délután 4 – kor és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Január 19 – én csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 15.30 – 16.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 16.30 – 17.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Immár hagyományosan Egyházközségünk farsangi bált rendez.

Január 21 – én szombaton 18 órakor lesz az egyházközségi bál, melyre szertettel hívom és várom a Kedves Híveket. Belépő: 10.000 Ft.

Jegyeket a sekrestyében és a plébánián, valamint Szendrei Zsoltnál az egyházközség világi elnökénél lehet vásárolni.

Báli bevételünket a templom körüli járda térkövezésére fordítjuk.

Tombolára felajánlásokat szívesen fogadunk.

Pártoló jegy is kapható, azoknak, akik így kívánnak hozzájárulni a báli rendezvényünkhöz.

Bál miatt január 21 – én szombaton 1 órával korábban lesz este a szentmise és a szentségimádás. A szentségimádás 16 órakor, a szentmise 17 órakor kezdődik.

A héten elkezdtem a házszentelőket, és folyamatosan megyek mindenkihez.

Kérem, jelentsék be a plébánián vagy a sekrestyében, hogy ki szeretné megáldatni a házát. Név, utca, házszám és a telefonszám megadásával. Mindenkit előtte felhívok és időpontot egyeztetünk.

“A Piarista Iskola és Óvoda szeretettel várja az érdeklődőket az óvodába készülő gyerekek szülei számára szervezett szülői fórumra, amelynek témája az óvodába lépéshez szükséges fizikai és pszichológiai érettség, valamint a leendő elsősöknek és szüleiknek szóló Piár Suli Murira és a jövő évi elsős tanítók nyílt óráira.

A közelgő programokról a részletek az intézmény honlapján olvashatók.”

Plébániai Hirdetések 2023. Január 8.

         „A” év Urunk megkeresztelkedése ünnep

Január 8 – án vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe.

Urunk megkeresztelkedésének ünnepe után elkezdődik az Évközi idő.

Január 8 – án vasárnap, véradás lesz a Sarlós Boldogasszony Közösségi Házban, 8.30 – 12.30 – ig., Aki teheti, vegyen részt a véradásban.

Január 8 – án vasárnap az esti szentmise után az Egyházközség Képviselő Testületének gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Január 10 – én kedden 17 órakor, a Szent Mónika közösség találkozója lesz a Sarlós Boldogasszony közösségi házban. Szeretettel várjuk a közösség tagjait és minden családjáért imádkozó hívőt.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Január 12 – én csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Január 13 – án délután 2 órakor, a Szent Ferenc Zarándok közösség gyalogos

zarándoklatot szervez Homokkomáromba. Szeretettel várunk mindenkit.

Immár hagyományosan Egyházközségünk farsangi bált rendez.

2023. január 21 – én szombaton 18 órakor lesz az egyházközségi bál, melyre szertettel hívom és várom a Kedves Híveket. Belépő: 10.000 Ft.

Jegyeket a sekrestyében és a plébánián, valamint Szendrei Zsoltnál az egyházközség világi elnökénél lehet vásárolni.

Báli bevételünket a templom körüli járda térkövezésére fordítjuk.

Tombolára felajánlásokat szívesen fogadunk.

Pártoló jegy is kapható, azoknak, akik így kívánnak hozzájárulni a báli rendezvényünkhöz.

Jövő héten elkezdem a házszentelőket. Kérem, jelentsék be a plébánián vagy a sekrestyében, hogy ki szeretné megáldatni a házát. Név, utca, házszám és a telefonszám megadásával. Mindenkit előtte felhívok és időpontot egyeztetünk.

Plébániai Hirdetések 2023. Január 1.

         „A” év Szűz Mária, Isten Anyja Főünnepe, Parancsolt ünnep

Január 1 – én vasárnap Szűz Mária, Isten Anyja Főünnepe, Újév, a béke világnapja, Parancsolt ünnep.

Január 3 – án kedden Jézus Szent Neve emléknap.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Január 4 – én szerdán 17 órakor Karitász gyűlés lesz a közösségi házban, melyre szeretettel várjuk a karitász tagokat.

Január 5 – én csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Január 6 – án elsőpéntek, Urunk Megjelenése (Vízkereszt) főünnep, Parancsolt ünnep. Délelőtt a betegeket gyóntatom, délután itt a templomban a diákokat. 17 órától szentségimádás, alatta gyóntatás, majd 18 órakor családfagyógyító szentmise, a szentmise után közbenjáró imádság lesz.

Január 7 – én elsőszombat 17 órakor szentségimádás a papi-szerzetesi hivatásokért, 18 órakor szentmise, majd a szentmise után rózsafüzér imádság a hivatásokért.

Január 8 – án vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe.

Január 8 – án vasárnap, véradás lesz a Sarlós Boldogasszony Közösségi Házban, 8.30 – 12.30 – ig., Aki teheti, vegyen részt a véradásban.

Január 8 – án vasárnap az esti szentmise után az Egyházközség Képviselő Testületének gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Megérkezett az új kántorunk Kiss Mihály, fogadják szeretettel, remélem mindannyiunk megelégedésre lesz az ő szolgálata híveink körében.

Immár hagyományosan Egyházközségünk farsangi bált rendez.

2023. január 21 – én szombaton 18 órakor lesz az egyházközségi bál, melyre szertettel hívom és várom a Kedves Híveket. Belépő: 10.000 Ft.

Tombolára felajánlásokat szívesen fogadunk.

Minden kedves Hívőnek Istentől megáldott, sikerekben gazdag, boldog, békés újesztendőt kívánunk.

Plébániai Hirdetések 2022. december 25.

         „A” év Urunk születése, Karácsony Parancsolt ünnep

December 25 – én vasárnapUrunk Születése, Karácsony, Parancsolt ünnep,

ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék.

December 26 – án hétfőn Szent István, első vértanú ünnepe, karácsony másnapja, ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék. Reggel 7 óra, 9 óra és este 6 – kor.  

Jövő héten kedd és szerda kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

December 27 – én kedden Szent János apostol és evangélista ünnepe, reggel a ½ 7 – kor kezdődő szentmisében lesz a borszentelés.

December 28 – án szerdán Aprószentek, vértanúk ünnepe.

December 29 – én csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra hívek vezetésével, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

December 30 – án pénteken a Szent Család: Jézus, Mária és József ünnepe.

Szeretettel várjuk a Szent Mónika közösség tagjait és minden családjáért imádkozót a 17 óra 30 perckor kezdődő csendes szentségimádásra, a Szent Család közbenjárását kérve

December 31 – én szombaton Szent I. Szilveszter pápa emléknapja. 17 órakor lesz az év végi hálaadás templomunkban.

Január 1 – én vasárnap Szűz Mária, Isten Anyja Főünnepe, Újév, a béke világnapja, Parancsolt ünnep.

Köszönetem fejezem ki mindazoknak, akik díszítéssel, templomtakarítással vagy bármi más módon hozzájárultak az ünnep széppé tételében.

Nagyon szépen és ízlésesen van díszítve a templomunk, tiszta és rendezett, a liturgiához méltó körülmények fogadnak, minden szentmisén. Isten áldását kívánom segítőkre. Isten áldja meg bőséges kegyelmével mindazokat, akik templomunkért bármilyen formában áldozatot hoznak. Imádkozom értük, Isten fizesse meg a jóságukat és áldozatos munkájukat.

Köszönöm az énekkar szolgálatát, énekükkel bensőségessé, meghitté tették a liturgiát.

Minden kedves Hívőnek Istentől megáldott, szent Karácsonyt kívánunk.

Immár hagyományosan Egyházközségünk farsangi bált rendez. 2023. január 21 – én szombaton 18 órakor lesz az egyházközségi bál, melyre szertettel hívom és várom a Kedves Híveket. Belépő: 10.000 Ft. Tombolára felajánlásokat szívesen fogadunk.

                          

 Plébániai Hirdetések 2022. december 18.

         „A” év Advent IV. vasárnapja

December 17 – én szombaton 18 órakor Harmónia gitáros zenekarunk ad koncertet itt a templomban, melyre szeretettel várunk mindenkit.

Emiatt az esti szentmise és a csendes szentségimádás is egy órával korábban lesz.  A szentség imádás délután 4 órakor lesz, a szentmise, pedig délután 5 órakor lesz.

“Tárjátok ki szíveteket!”

A Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász tartós élelmiszer gyűjtést tart 

2022. december 11 -18-ig, a Kiskanizsán élő rászorulók megsegítésére.

A Szent Antal oltárhoz kérjük elhelyezni, és hálás szívvel köszönjük az adományokat.  Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánnak a Karitász Tagok.

December 19 – én hétfőn délelőtt ½ 9 – kor templom takarítás lesz, szertettel hívjuk és várjuk a segítőket.

Betegek karácsonyi gyóntatása december 19 – én hétfőn és 20 – án kedden lesz. Kérjük, jelentsék be a plébánián vagy a sekrestyében azon idős beteg testvéreinket, akik nem tudnak eljönni a templomba elvégezni karácsonyi gyónásukat.

Jövő héten szerda kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

December 20-án (kedden) 16.30 órakor énekkari próba a közösségi házban. Minden tagot szeretettel várunk.

December 22 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra keretében a Szállást keres a Szent Család ájtatosság, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

December 23 – án pénteken lesz az utolsó hajnali szentmise. December 24 – én szombaton reggel ½ 7 kor és éjfélkor lesz szentmise.

Az éjféli szentmise előtt 23.30 – órától az énekkarunk karácsonyi énekeket énekel, alatta gyónási lehetőség lesz.

December 25 – én vasárnap és 26 – án hétfőn ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék.

Idei évben is megérkezett a Betlehemi láng a templomunkba. Szentmisék után vihetnek belőle a Kedves Hívek, ha hoznak magukkal mécsest vagy gyertyát.

 Plébániai Hirdetések 2022. december 11.

         „A” év Advent III. vasárnapja

December 03 – 11-ig  “Egymillió csillag a szegényekért” Gyújtson egy gyertyát a rászorulókért! Gyűjtés lesz a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Karitász javára, a helyi rászorulók támogatásáért.

“Tárjátok ki szíveteket!”

A Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász tartós élelmiszer gyűjtést tart 

2022. december 11 -18-ig, a Kiskanizsán élő rászorulók megsegítésére.

A Szent Antal oltárhoz kérjük elhelyezni, és hálás szívvel köszönjük az adományokat.  Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánnak a Karitász Tagok.

Jövő héten szerda és péntek kivételével, a hétköznapokon este ½ 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

December 15 – án csütörtökönszentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 16.30 – 17.30 – ig imaóra keretében a Szállást keres a Szent Család ájtatosság, majd 17.30 – 18.30 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

December 15 – én csütörtökök kezdődik, templomunkban a Szállást keres a Szent Család ájtatosság. Az imádság esténként ½ 5 – kor kezdődik, mely előkészíti lelkünket a karácsonyra. Ne engedjük, hogy elmaradjon őseink szép hagyománya.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a karácsonyt előkészítő kilencedre.

A szentképek és szobrok megáldása december 14 – én szerdán reggel a hajnali szentmisében lesz. Helyezzük a Szent Család lépeket a Szent Antal oltárra.

December 16 – án pénteken délután 5 órától a templom előtti téren zsíros kenyeres, forralt boros, forró teás együttlétre, adventi hangulatban várunk minden kiskanizsai személyt, aki szeretne velünk együtt ünnepelni és beszélgetni.

December 17 – én szombaton 18 órakor Sacra Musicorum gitáros zenekarunk ad koncertet itt a templomban, melyre szeretettel várunk mindenkit.

Emiatt az esti szentmise és a csendes szentségimádás is egy órával korábban lesz.  A szentség imádás délután 4 órakor lesz, a szentmise, pedig délután 5 órakor lesz.

Betegek karácsonyi gyóntatása december 19 – én hétfőn és 20 – án kedden lesz. Kérjük, jelentsék be a plébánián vagy a sekrestyében azon idős beteg testvéreinket, akik nem tudnak eljönni a templomba elvégezni karácsonyi gyónásukat.

Nagykanizsa Csengeri u. 4.

                          

Plébániai Hirdetések 2022. november 13.

„C” év Évközi XXXIII. vasárnap

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

November 15 – én kedden 17 órakor a Szent Mónika imaközösség találkozója lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a családjaikért imádkozókat.

Most hétfőn és szerdán kivételesen este ½ 6 – kor lesz a csendes szentségimádás.

November 17 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, este 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, majd 18 – 19 óráig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

November 20 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

November 20 – án vasárnap Krisztus, a Világmindenség királya főünnepe. Ezen a vasárnapon minden szentmisében a Katolikus Karitász javára lesz a gyűjtés. Reggel 7 órakor kezdődő szentmise végén a Szent Erzsébet kenyereket megáldjuk, és minden szentmise végén osztjuk a Híveknek.

December 10 – én egynapos zarándoklatot szervezünk Surkovacra a gyógyító szentmisére. Részvételi díj: 15.000 Ft. Jelentkezés a TOP utazási irodában.

Nagykanizsa Csengeri u. 4

Plébániai Hirdetések 2022. november 6.

         „C” év Évközi XXXII. vasárnap

November 6 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Ebben az évben 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya mutat be szentmisét. November 6 – án vasárnap délelőtt a 9 órai szentmisét

Németh József Kéthelyi plébános, volt kiskanizsai káplán tartja, ő lesz a vendégünk.

Jövő héten péntek kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Medjugorjéből elindult vándor Béke Királynője szobor november 8 – án kedden este érkezik templomunkba, melyet 20 órakor ünnepélyes szentmisével fogadunk. A szobor szíve helyére tabernákulum lett beépítve, melyben az Oltáriszentség van elhelyezve. A szentmise után szentségimádást végzünk.

November 9 – én szerdán reggel 7 órakor és este 6 órakor is lesz szentmise.

Szeretettel várunk mindenkit. A vándorszobor 2 napig lesz nálunk. Ezen a napon a Lateráni bazilika felszentelésének az ünnepe lesz. November 9 – én szerdán 17 órakor Karitász gyűlés lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a Karitász tagokat.

November 10 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, ami 18 óráig tart. Program a hirdetőtáblán olvasható.

November 10 – én csütörtökön 18 órakor ünnepi záró szentmise lesz a békéért. 

Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket! Ezen a napon Nagy szent Leo pápa emléknapja van.

November 12 – én szombaton délelőtt 9 – től délután 3 – óráig Kiskanizsai Katolikus diáknap, rövidített nevén KIS-KAT. találkozó lesz, sorrenben már az 5. Ministráns, felolvasó, gyertyavivő, zenekarban szereplő diákok, és azok részvételével, akik szívesen eljönnének, vidám találkozót tartunk a már felújított közösségi házban, melyre szeretettel várunk mindenkit.

Tízórait, és ebédet biztosítunk a számukra. Szeretettel várjuk a diákok szüleit közös beszélgetésre és ebédre, mely déli 12 órakor lesz.

Előzetes jelentkezés az ebéd és tízórai miatt szükséges, mert nem mindegy, hogy 50, vagy 100 főre kell készíteni az ételt.

Plébániai Hirdetések 2022. október 30.

         „C” év Évközi XXXI. vasárnap

Október 30 – án vasárnap este a szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz a Közösségi házban, melyre hívom és várom a Tagokat.

Jövő héten hétfő kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

November 1 – én kedden Mindenszentek ünnepe. Parancsolt ünnep. Ünnepi miserend szerint lesznek megtartva a szentmisék. 7.00,  9.00, és 18.00 órakor.

Csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő,

  • aki november 1 – től 8 – ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (mind a nyolc napon elnyerhető)
  • aki halottak napján, XI. 2 – án templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik.

November 2 – án kedden Halottak napja. Reggel 7 – kor lesz szentmise.

9 órakor a ravatalozó előtt lesz szentmise, jó idő esetén. Ha esik az eső, akkor itt a templomban lesz a szentmise, majd a szentmise után megáldom az új sírokat.

November 3 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, 18 -19 óráig 

csendes szentségimádás lesz. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

November 4 – én pénteken Borromeo Szent Károly püspök emléknapja.

November 4 – én elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatom, délután itt a templomban a diákokat. Este 17 órától szentségimádás, alatta gyóntatás, majd 18 órakor családfa gyógyító szentmise lesz.

November 5 – én elsőszombat, papi szerzetesi hivatásokért lesz a szentségimádás 17 órakor és a szentmise 18 órakor, majd utána rózsafüzér imádság.

November 6 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Ebben az évben 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya mutat be szentmisét. November 6 – án vasárnap délelőtt a 9 órai szentmisét

Németh József Kéthelyi plébános, volt kiskanizsai káplán tartja, ő lesz a vendégünk.

November 12 – én szombaton délelőtt 9 – től délután 3 – óráig Kiskanizsai Katolikus diáknap, rövidített nevén KIS-KAT. találkozó lesz, sorrenben már az 5. Ministráns, felolvasó, gyertyavivő, zenekarban szereplő diákok, és azok részvételével, akik szívesen eljönnének, vidám találkozót tartunk a már felújított közösségi házban, melyre szeretettel várunk mindenkit.

Tízórait, és ebédet biztosítunk a számukra. Szeretettel várjuk a diákok szüleit közös beszélgetésre és ebédre, mely déli 12 órakor lesz.

Előzetes jelentkezés az ebéd és tízórai miatt szükséges, mert nem mindegy, hogy 50, vagy 100 főre kell készíteni az ételt.

December 10 – én egynapos zarándoklatot szervezünk Surkovacra a gyógyító szentmisére. Részvételi díj: 15.000 Ft. Jelentkezés a TOP utazási irodában.

Nagykanizsa Csengeri u. 4.

Plébániai Hirdetések 2022. október 23.

         „C” év Évközi XXX. vasárnap

Október 23 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Medjugorjéből elindult vándor Béke Királynője szobor november 8 – án kedden este érkezik templomunkba, melyet 20 órakor ünnepélyes szentmisével fogadunk. A szobor szíve helyére tabernákulum lett beépítve, melyben az Oltáriszentség van elhelyezve. A szentmise után szentségimádást végzünk.

Szeretettel várunk mindenkit. A vándorszobor 2 napig lesz nálunk. Ezekre a napokra meg kell szerveznünk az óránkénti szentségimádást. Megbeszélésre hívjuk a közösségvezetőket, rózsafüzér bokor vezetőket, zarándoklat szervezőket október 26 – án szerdán 17 óra 30 perckor a plébániára.

Október 27 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő szentmise után, majd 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, 18 -19 óráig 

csendes szentségimádás lesz. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Október 30 – án vasárnap este a szentmise után az Egyházközség Képviselőtestületének a gyűlése lesz a Közösségi házban, melyre hívom és várom a Tagokat.

2023 – as évre lehet íratni szentmiséket az irodai időben és csak az irodában.

November 12 – én szombaton délelőtt 9 – től délután 3 – óráig Kiskanizsai Katolikus diáknap, rövidített nevén KIS-KAT. találkozó lesz, sorrenben már az 5. Ministráns, felolvasó, gyertyavivő, zenekarban szereplő diákok, és azok részvételével, akik szívesen eljönnének, vidám találkozót tartunk a már felújított közösségi házban, melyre szeretettel várunk mindenkit.

Tízórait, és ebédet biztosítunk a számukra. Szeretettel várjuk a diákok szüleit közös beszélgetésre és ebédre, mely déli 12 órakor lesz.

Előzetes jelentkezés az ebéd és tízórai miatt szükséges, mert nem mindegy, hogy 50, vagy 100 főre kell készíteni az ételt.

Plébániai Hirdetések 2022. október 16.

         „C” év Évközi XXIX. vasárnap

Október 16 – án missziós vasárnap. Ezen a napon a templomi gyűjtés a missziók javára lesz.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Október 20 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, 18 -19 óráig  

csendes szentségimádás lesz. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Október 21 – én pénteken 17 órakor a Morus Szent Tamás Olvasókör találkozója lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a kedves híveket, nem csak az olvasóköri tagokat.

Még a 2022 – es évre van néhány üres hely miseszándék íratására, de már lehet a 2023 – as évre is íratni szentmiséket az irodai időben és csak az irodában.

Október 23 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Október 23. – i országos ünneplés Zalaegerszegen lesz, melynek keretében a Mindszenty múzeumot felavatják, amit Székely János szombathelyi püspök úr fog megáldani. 8 óra 20 perckor indul az autóbusz a templom melletti parkolóból.

Részvételi díj: 1.000 Ft. Aki szándékozik ezen az ünnepségen részt venni, az a szentmise után a sekrestyében jelentkezzen, a név és telefonszám megadásával.

Az útiköltséget az autóbuszon kell fizetni.

November 12 – én szombaton délelőtt 9 – től délután 3 – óráig Kiskanizsai Katolikus diáknap, rövidített nevén KIS-KAT. találkozó lesz, sorrenben már az 5. Ministráns, felolvasó, gyertyavivő, zenekarban szereplő diákok, és azok részvételével, akik szívesen eljönnének, vidám találkozót tartunk a már felújított közösségi házban, melyre szeretettel várunk mindenkit.

Tízórait, és ebédet biztosítunk a számukra. Szeretettel várjuk a diákok szüleit közös beszélgetésre és ebédre, mely déli 12 órakor lesz.

Előzetes jelentkezés az ebéd és tízórai miatt szükséges, mert nem mindegy, hogy 50, vagy 100 főre kell készíteni az ételt.

Plébániai Hirdetések 2022. október 9.

         „C” év Évközi XXVIII. vasárnap

A Magyarország békéjéért való ima összefogás gyertyás rózsafüzér-körmenetet a békéért  október 8-án, az esti szentmise után lesz templomunkban, jó idő esetén a templomkörül és a plébánia udvarán lesz.

Október 9 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Október 11 – én kedden 17 órakor a Szent Mónika közösség találkozója lesz a plébánián.

Október 13 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével, 18 -19 óráig  

csendes szentségimádás lesz. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Örömmel jelzem, hogy befejezéshez ért a Közösségi Ház felújítási munkálata, s a jövő héten október 15 – én szombaton délelőtt 9 órakor elkezdünk visszapakolni a közösségi házba. Ehhez kérünk segítséget, férfiakat és nőket egyaránt.

Október 16 – án missziós vasárnap. Ezen a napon a templomi gyűjtés a missziók javára lesz.

Még a 2022 – es évre van néhány üres hely miseszándék íratására, de már lehet a 2023 – as évre is íratni szentmiséket az irodai időben és csak az irodában.

Plébániai Hirdetések 2022. október 2.

         „C” év Évközi XXVII. vasárnap

Ebben az évben 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya mutat be szentmisét. Október 2 –án vasárnap délelőtt a 9 órai szentmisét

Tóth József Miklós Bagi plébános, volt kiskanizsai kántor-karnagy tartja, ő lesz a vendégünk.

Szeretettel várunk mindenkit a Kiskanizsai templomba, aki a rózsaesőt hullató Szent Teréz közbenjárását szeretné kérni a 2022. október 2 – án vasárnap 17.00 órakor kezdődő szentségimádásra. 18.00 órától szentmise, melyet a jelenlévő testvérek és családtagjaik testi – lelki gyógyulásáért mutatunk be.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor.

Október 5 – én szerdán 17 órakor a Katolikus Karitász gyűlést tart a plébánián. Szeretettel hívjuk és várjuk a Karitásztagokat.

Október 6 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 17 – 18 óráig imaóra a hívek vezetésével 18 -19 óráig  

csendes szentségimádás lesz. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Október 7 – én elsőpénteken délelőtt a betegeket gyóntatom, délután itta a templomban a diákokat, majd este 17 órától gyónási lehetőség 18 órakor szentmise.

Október 6 – án és 7 – én a Jézus Szíve templomban a Sur – Kovác – ról érkező Ivo Pavic ferences atya tart lelkigyakorlatot. Jézus él címmel.

Az atya kérése: böjttel és imával készüljünk a találkozóra, melynek keretében áldással gazdagítja a jelenlévőket. Az imádságos együttlét 17 órakor kezdődik.

Október 8 – án szombaton Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónája főünnepe.

Október 8 – án szombaton 17 órától szentségimádás a papi szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafüzér imádság a hivatásokért.

A Magyarország békéjéért való ima összefogás gyertyás rózsafüzér-körmenetet a békéért is  október 8-án, az esti szentmise után lesz templomunkban, jó idő esetén a templomkörül és a plébánia udvarán lesz.

Október 9 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Plébániai Hirdetések 2022. szeptember 25.

         „C” év Évközi XXVI. vasárnap

Szeptember 25 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Szeptember 25 – én vasárnap az esti szentmise után az Egyházközség képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a

Képviselőtestületi Tagokat.

Szeptember 25 – én vasárnap az elvándorlók és menekültek világnapja.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor lesz.

Szeptember 29 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 15 óráig lesz a szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Ebben az évben 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya mutat be szentmisét. Október 2 –án vasárnap délelőtt a 9 órai szentmisét

Tóth József Miklós Bagi plébános, volt kiskanizsai kántor-karnagy tartja, ő lesz a vendégünk.

Szeretettel várunk mindenkit a Kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templomba, aki a rózsaesőt hullató Szent Teréz közbenjárását szeretné kérni a 2022. október 2 – án vasárnap 17.00 órakor kezdődő szentségimádásra. 18.00 órától szentmise, melyet a jelenlévő testvérek és családtagjaik testi – lelki gyógyulásáért mutatunk be.

Plébániai Hirdetések 2022. szeptember 18.

         „C” év Évközi XXV. vasárnap

Cserfői II. búcsú Szűz Mária neve napjáról szeptember 18 – án vasárnap déli 12 órakor lesz.

Szeptember 19 – én hétfőn délelőtt nem lesz irodai ügyfélfogadás.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor lesz.

Szeptember 20 – án kedden 17 órakor a Szent Mónika közösség találkozója lesz a plébánián (Homokkomáromi zarándoklat miatt lesz ezen a napon).

Szeptember 22 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével. 18 – 19 óráig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Szeptember 25 – én vasárnap az esti szentmise után az Egyházközség képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Zarándoklatot szervezünk Medjugorje – be október 21 – 24 – ig, a nagy magyar zarándoklatra, melyet Kemenes Gábor Atya vezet.

Indulás a Kiskanizsai templomtól október 21 – én, pénteken reggel 5 órakor lesz. Útiköltség: 30.000. Ft + 80 Euro félpanzióval. Jelentkezés a TOP Utazási Irodánál (Nagykanizsa Csengeri u. 4.) vagy Császár Antalnénál.

Plébániai Hirdetések 2022. szeptember 11.

         „C” év Évközi XXIV. vasárnap

Diákok hittanos évnyitója veni sancte szeptember 11 – én vasárnap lesz a délelőtt 9 órai diákmisében.

Szeptember 12 – én hétfőn Szűz Mária szent Neve emléknapja.

Jövő héten kedd, szerda és csütörtök kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor lesz.

Szeptember 13 – án kedden 14 órakor a Szent Ferenc Zarándok közösség vezetésével gyalogos zarándoklat indul Homokkomáromba. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket.

Szeptember 14 – én szerdán a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepe.

Szeptember 15 – én csütörtökön a Fájdalmas Szűzanya emléknapja.

Szeptember 15 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével.

Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Cserfői II. búcsú Szűz Mária neve napjáról szeptember 18 – án vasárnap déli 12 órakor lesz.

Szeptember 20 – án kedden 17 órakor a Szent Mónika közösség találkozója lesz a plébánián (Homokkomáromi zarándoklat miatt lesz ezen a napon).

Szeptember 25 – én vasárnap az esti szentmise után az Egyházközség képviselőtestületének a gyűlése lesz, melyre szeretettel hívom és várom a

Képviselőtestületi Tagokat.

Zarándoklatot szervezünk Medjugorje – be október 21 – 24 – ig, a nagy magyar zarándoklatra, melyet Kemenes Gábor Atya vezet.

Indulás a Kiskanizsai templomtól október 21 – én, pénteken reggel 5 órakor lesz. Útiköltség: 30.000. Ft + 80 Euro félpanzióval. Jelentkezés a TOP Utazási Irodánál (Nagykanizsa Csengeri u. 4.) vagy Császár Antalnénál.

Plébániai Hirdetések 2022. Szeptember 4.

         „C” év Évközi XXIII. vasárnap

Ebben az évben 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya mutat be szentmisét. Szeptember 4 – én vasárnap délelőtt a 9 órai szentmisét

Rédei János nyugdíjas plébános, volt kiskanizsai káplán tartja, ő lesz a vendégünk.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor lesz.

Szeptember 8 – án Szűz Mária születése Kisboldogasszony ünnepe. Előtte nap szerdán este lesz a Szűzanya köszöntése az este 6 órakor kezdődő szentmise után. Őseink hagyományához híven feldíszítjük a bölcsőt, melyhez kérjük a kedves hívek virágadományait és segítségét. A díszítés szerdán délelőtt 9 órakor lesz.

Szeptember 8– én, csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével, majd 18.00 – 19.00 – ig csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Diákok hittanos évnyitója veni sancte szeptember 11 – én vasárnap lesz a délelőtt 9 órai diákmisében.

Már előre hirdetem, hogy a Cserfői II. búcsú Szűz Mária neve napjáról szeptember 18 – án vasárnap déli 12 órakor lesz.

Zarándoklatot szervezünk Medjugorje – be október 21 – 24 – ig, a nagy magyar zarándoklatra, melyet Kemenes Gábor Atya vezet.

Indulás a Kiskanizsai templomtól október 21 – én, pénteken reggel 5 órakor lesz. Útiköltség: 30.000. Ft + 80 Euro félpanzióval.

Jelentkezés a TOP Utazási Irodánál (Nagykanizsa Csengeri u. 4.) vagy Császár Antalnénál.

Plébániai Hirdetések 2022. augusztus 28.

         „C” év Évközi XXII. vasárnap

Augusztus 28 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Jövő héten kedd, szerda és csütörtök kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor lesz.

Szeptember 1– én, csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Szeptember 2 – án elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatom, 17 órától szentség imádás, alatta gyóntatás, majd 18 órakor családfagyógyító szentmise.

Szeptember 3 – án elsőszombat, 17 órától szentségimádás a papi szerzetesi hivatásokért, majd az esti szentmise után rózsafüzér imádság a hivatásokért.

Ebben az évben 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya mutat be szentmisét. Szeptember 4 – én vasárnap délelőtt a 9 órai szentmisét

Rédei János nyugdíjas plébános, volt kiskanizsai káplán tartja, ő lesz a vendégünk.

Diákok hittanos évnyitója veni sancte szeptember 11 – én vasárnap lesz a délelőtt 9 órai diákmisében.

Már előre hirdetem, hogy a Cserfői II. búcsú Szűz Mária neve napjáról szeptember 18 – án vasárnap déli 12 órakor lesz.

Plébániai Hirdetések 2022. augusztus 21.

         „C” év Évközi XXI. vasárnap

Augusztus 20-án, szombaton: Szent István király főünnepe. Templomunkban szentmisék reggel 7.00 és 9.00 órakor lesznek, este nem lesz.

Este 18.00 órakor csak az alsóvárosi templomban lesz a közös városi szentmise.

Augusztus 21–én, vasárnap: déli 12.00 órakor lesz a Bagóhegyi búcsú.

Jövő héten kedd kivételével, a hétköznapokon este 6 órakor lesz a csendes szentségimádás, hétvégén, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt 17 órakor lesz.

Augusztus 25– én, csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével. 18.00 – 19.00 – ig csendes szentségimádás lesz. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Szent Mónika közösségek országos találkozója augusztus 27–én szombaton, Budapesten a Városmajori Jézus Szíve templomban lesz. Program a hirdetőtáblán olvasható.

Augusztus 28 – án vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Plébániai Hirdetések 2022. július 31.

         „C” év Évközi XVIII. vasárnap

Július 31 – én vasárnap 12 órakor lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepéről. Augusztus 1 – én hétfőn Liguri Szent Alfonz püspök és egyháztanító emléknapja.

Augusztus 1 – én hétfőn és 2 – án kedden 18 órakor lesz csendes szentségimádás.     

A többi napokon nem lesz csendes szentségimádás.

   Augusztus 4 – én, csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.30 órakor kezdődő szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Augusztus 7 – én vasárnap déli 12 órakor lesz a Förhénci 2. búcsú Urunk

színeváltozásáról.

Ebben az évben 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya fog itt misézni.

Már előre hirdetem, hogy augusztus 14 – én vasárnap délelőtt 9 órai szentmisét Beke József nyugdíjas plébános, volt kiskanizsai káplán tartja, ő lesz a vendégünk.

Egynapos zarándoklatot szervezünk Máriaremetére augusztus utolsó szombatjára, augusztus 27 – én a SZERETELÁNG FESZTIVÁLRA. Költsége biztosítással együtt 10.000 Ft. Jelentkezés a TOP Utazási Irodánál, vagy Császár

Antalnénál.

Szent Mónika közösségek országos találkozója augusztus 27 – én szombaton, Budapesten a Városmajori Jézus Szíve templomban lesz. Program a hirdetőtáblán olvasható.

Plébániai Hirdetések 2022. július 24.

      „C” év Évközi XVII. vasárnap

     Július 24 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Július 26 – án kedden nem lesz csendes szentségimádás. A többi napokon este 18.00-tól, szombaton és vasárnap pedig az esti szentmise előtt 17.00 órától lesz.

    Július28 – án, csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órai szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével, utána 18.00-tól-19.00-ig folytatódik a csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Szántódpusztai Szent Kristóf búcsú 2022. július 30 – án szombaton este 19 órakor lesz. A szentmise végén az autók megáldása a szokott módon lesz.

Július 31 – én vasárnap 12 órakor lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepéről.

Plébániai Hirdetések 2022. július 17.

         „C” év Évközi XVI. vasárnap

    Július 18 – án hétfőn, 19-én, kedden és 20 – án szerdán nem lesz csendes szentségimádás. Pénteken este 18.00-tól, szombaton és vasárnap pedig az esti szentmise előtt 17.00 órától lesz.

    Július21 – én, csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órai szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével, utána 18.00-tól-19.00-ig folytatódik a csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Július 24 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő diákmise gitáros lesz.

Szántódpusztai Szent Kristóf búcsú 2022. július 30 – án szombaton este 19 órakor lesz. A szentmise végén az autók megáldása a szokott módon lesz.

Már előre hirdetem, hogy Július 31 – én vasárnap 12 órakor lesz a Cserfői I. búcsú Szent Anna ünnepéről.

 Plébániai Hirdetések 2022. július 10.

         „C” év Évközi XV. vasárnap

Július 12-én, kedden nem lesz csendes szentségimádás. A többi napokon hétköznap este 18.00-tól, szombaton és vasárnap pedig az esti szentmise előtt 17.00 órától lesz.

    Július 14-én, csütörtökön azegész naposszentségimádás az Olaszországi

zarándoklat miatt elmarad.

 Zsolt atya szervezésében és vezetésével július 16-án szombaton, Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, reggel 6.00 órai indulással templomunktól kirándulással egybekötött zarándoklatot szervezünk Frauenkirchenbe (Ausztria) a Fertő-tó vidékére. A tervek szerint az ottani ferences búcsújáró bazilikában lesz szentmise, majd a Fertő-tavat megkerülve továbbmegyünk Eisenstadtba, ahol szabadprogram lesz. Hazafelé az idő függvényében állnánk meg Sopron óvárosában, majd késő este érkezünk haza. Utasbiztosításról, étkezésről az út folyamán mindenki maga gondoskodik. Legalább személyi igazolvány és az uniós egészségbiztosítási kártya legyen nálunk! Jelentkezni a szabad helyek erejéig 10.000 Ft befizetésével lehet a szentmisék után a templomban, legkésőbb július 11 – én hétfő reggelig!

 Plébániai Hirdetések 2022. július 3.

„C” év Évközi XIV. vasárnap

Plébániatemplomunk búcsúünnepe

   Mai vasárnap tartjuk templomunk búcsúnapját. Templomunk építésének 150 éves évfordulójához kapcsolódóan a 9.00 órai ünnepi szentmisét Varga László püspök atya tartja. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket!

    Július 5-én, kedden nem lesz csendes szentségimádás. A többi napokon hétköznap este 18.00-tól, szombaton és vasárnap pedig az esti szentmise előtt 17.00 órától lesz.

    Július 7-én, csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órai szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével, utána 18.00-tól-19.00-ig folytatódik a csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

 Zsolt atya szervezésében és vezetésével július 16-án szombaton, Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, reggel 6.00 órai indulással templomunktól kirándulással egybekötött zarándoklatot szervezünk Frauenkirchenbe (Ausztria) a Fertő-tó vidékére. A tervek szerint az ottani ferences búcsújáró bazilikában lesz szentmise, majd a Fertő-tavat megkerülve továbbmegyünk Eisenstadtba, ahol szabadprogram lesz. Hazafelé az idő függvényében állnánk meg Sopron óvárosában, majd késő este érkezünk haza. Utasbiztosításról, étkezésről az út folyamán mindenki maga gondoskodik. Legalább személyi igazolvány és az uniós egészségbiztosítási kártya legyen nálunk! Jelentkezni a szabad helyek erejéig 10.000 Ft befizetésével lehet a szentmisék után a templomban.

Plébániai Hirdetések 2022. június 26.

„C” év Évközi XIII. vasárnap

    Június 28-án, kedden és 29-én, szerdán nem lesz csendes szentségimádás. A többi napokon hétköznap este 18.00-tól, szombaton és vasárnap pedig az esti szentmise előtt 17.00 órától lesz.

    Június 30-án, csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órai szentmise után, majd 17.00-tól–18.00-ig imaóra a hívek vezetésével, utána 18.00-tól-19.00-ig folytatódik a csendes szentségimádás. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Híveket!

Ezen a napon a P. Pió atya zarándoklatra jelentkezőknek megbeszélést tart az idegenvezető 19.00 órakor a templomban. A szervezők kérik az ezen való részvételt!

Július 1 – én elsőpéntek, reggel ½ 7 – kor és este 6 órakor lesz szentmise, az esti szentmise előtt 17 órától szentség imádás lesz.

   Július 2-án, szombaton Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony) ünnepe lesz. 17 órakor szentségimádás lesz a papi – szerzetesi hivatásokért, majd a szentmise után rózsafüzér imádság lesz a papi – szerzetesi hivatásokért

   Július 3-án, vasárnap tartjuk templomunk búcsúnapját.

Ezen a napon templomunk építésének 150 éves évfordulójához kapcsolódóan a 9.00 órai ünnepi szentmisét Varga László püspök atya fogja tartani. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket ezen szentmisére.

 A sekrestyében Dr. Nehéz Mária Mirjam OCDS könyvei: Élet a Szentlélekben és Szent Bonuventura: A Boldogságos Szűz Mária Zsoltárkönyve kaphatók.  

Hirdetés 2022. Június 5. Pünkösdvasárnap „C” év.

Ebben az évben lesz 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya fog itt misézni.

Június 5 – én vasárnap Pünkösd napján a délelőtt 9 kor kezdődő diákmise gitáros lesz és Dr. Kisnemes János nyugdíjas plébános úr tarja, ő lesz a vendégünk.

Június 6 – án hétfőn a Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja, emléknap. Csak reggel lesz szentmise ½ 7 – kor és 7 órakor.

Június 7 – én kedden és 8 – án szerdán nem lesz csendes szentségimádás.

Többi napokon hétköznap este 18.00 tól lesz, szombaton és vasárnap, pedig az esti szentmise előtt 17.00 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Június 9 – én csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, és este a szokott időpontban 17. 00 – tól – 18. 00 – ig imaóra a hívek vezetésével, majd 18.00 – tól – 19.00 – ig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Hirdetés 2022. Május 29. Urunk Mennybemenetele „C” év.

Május 29 – én vasárnap délelőtt 9 órakor kezdődő szentmisében lesz az elsőáldozás.

Május 29 – én vasárnap délelőtt 11 órakor lesz a templom melletti Millenniumi Emlékparkban a Hősök Napja alkalmából a megemlékező ünnepség. Szeretettel várjuk a Kedves Híveinket.

Június 1 – én szerdán Szent Jusztínusz vértanú emléknapja.

Június 5 – én vasárnap Pünkösd napján a délelőtt 9 kor kezdődő diákmise gitáros lesz és Dr. Kisnemes János nyugdíjas plébános úr tarja, ő lesz a vendégünk.

Hirdetés 2022. Május 22. Húsvét VI. vasárnapja „C” év.

Május 22 – én vasárnap délelőtt 10 óra 30 perckor lesz a bérmálás.

Előtte délelőtt 9 órakor lesz a diákmise.

Május 24 – én kedden nem lesz csendes szentségimádás. Többi napokon hétköznap este 18.00 tól lesz, szombaton és vasárnap, pedig az esti szentmise előtt 17.00 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Májusi litániák hétfőn és pénteken este a 6 – kor kezdődő szentségimádás kezdetén lesz, szombaton és vasárnap az esti szentmisék előtt lesznek, szintén a szentségimádás kezdetén lesz.

Május 26 – án csütörtökön szentségimádást tartunk a reggel 7.00 órakor kezdődő szentmise után, és este a szokott időpontban 17. 00 – tól – 18. 00 – ig imaóra a hívek vezetésével, majd 18.00 – tól – 19.00 – ig csendes szentségimádás, ezután megáldom Magyarországot, a Híveket és a Várost az Oltáriszentséggel a templom előtt. Szeretettel várom a Kedves Híveket imára.

Május 28 – én szombaton délelőtt 9 órakor az elsőáldozóknak lesz próba a templomban. Ezen alkalommal lesz az elsőáldozóknak és a szülőknek a gyóntatása. A megjelenés kötelező.

Május 29 – én vasárnap Urunk Mennybemenetele Főünnepén a délelőtt 9 órakor kezdődő szentmisében lesz az elsőáldozás.

Május 29 – én vasárnap déli 12 órakor lesz a Förhénci búcsú.

Hirdetés 2022. Május 8. Húsvét IV. vasárnapja „C” év.

Május 8 – án vasárnap a papi – szerzetesi hivatások vasárnapja. Imádkozzunk a papi – szerzetesi hivatásokért, hogy az Úr küldjön új hivatásokat az Ő szőlőjébe.

Ebben az évben lesz 150 éves a templomunk, ezért minden hónapban egy vendég atya fog itt misézni.

Május 8 – án vasárnap délelőtt 9 kor kezdődő diákmise gitáros lesz és Neumajer Zoltán Fonyódi plébános úr tarja, ő lesz a vendégünk.

Most vasárnap május 8 – án az esti szentmise után rövid megbeszélést tartunk az Egyházközség képviselőtestületi Tagoknak, melyre szeretettel hívom és várom a Képviselőtestületi Tagokat.

Május 10 – én kedden nem lesz csendes szentségimádás. Többi napokon hétköznap este 18.00 tól lesz, szombaton és vasárnap, pedig az esti szentmise előtt 17.00 órakor lesz a csendes szentségimádás.

Szent Mónika közösség Május 10 – én kedden 18 órakor tarja az ima találkozóját. Szeretettel hívjuk és várjuk a gyermekekért, családokért imádkozni akaró szülőket, nagyszülőket.

Május 10 – én kedden 17 órakor Kórus próba lesz a templomban, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a Kórustagokat. Ifj. Tulman Géza és Nikli Zsolt atya vezetésével működik tovább énekkarunk a templomban.

Májusi litániák hétfőn és pénteken este a 6 – kor kezdődő szentségimádás kezdetén lesz, szombaton és vasárnap az esti szentmisék előtt lesznek, szintén a szentségimádás kezdetén lesz.

Május 7 – én szombaton délelőtt 9 órakor az elsőáldozóknak lesz próba a templomban, majd 10 órakor a bérmálkozóknak. A megjelenés kötelező.